Misfire when accelerating, bang shifts, buzzing solenoids

Tiny
TRAVISTECK
  • MEMBER
  • 1996 SATURN SL2
  • 120,000 MILES
Got a remote start, installed, started getting bang shifts from park to reverse. Took it oUt, got better. A few months later, got worse, groggy accelerating that seems like misfiring. Solenoids are constantly powered it seems. When I accelerate on the high way, it shakes and misfires.

p070 code comes up, we can't figure out what's causing it. Things point to the ecm, but not sure. Not the range selector.

help please!
Do you
have the same problem?
Yes
No
Tuesday, August 30th, 2011 AT 5:38 PM

7 Replies

Tiny
SATURNTECH9
  • EXPERT
So are you saying all this started after you installed the remote start?Are you sure you have a code P0070 I cant see one listed. Also do you have a delay and bang into reverse?Do you have slipping in gears hard shifts?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, August 30th, 2011 AT 5:52 PM
Tiny
SATURNTECH9
  • EXPERT
Also have you had the battery tested and alternator?Made sure the battery cables are clean and tight?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, August 30th, 2011 AT 5:55 PM
Tiny
TRAVISTECK
  • MEMBER
Yeah, it all really started after the remote start. The full code is p0706 sorry. I do have a bang and slight delay into reverse. I'm not sure what you mean by slipping, I'm not too car saavy. I got all this info from my mechanic, he's stuck so I'm trying to get some answers with out having to get a full diagnostic done at a repair shop
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, August 30th, 2011 AT 6:00 PM
Tiny
TRAVISTECK
  • MEMBER
Battery and cables are fine, that was checked. Ignore the part when I said not the range selector, that was the code. I should have said the shift indicator is fine. Also, I start in 2 nd
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, August 30th, 2011 AT 6:15 PM
Tiny
SATURNTECH9
  • EXPERT
I posted the trouble tree for the code P0706 you will have to diagnose that code when its active its most likely a bad selector switch. That will the shifting issue you could have other transmission issue but I would start with that code. It won't cause the missifire I would check the spark plug wires and plugs also inspect the coil towers and see if there corroded. If you change the spark plug use the stock ngk copper plug. Don't put platnuim plugs in that engine they carbon foul etc. Let me know what you find.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, August 30th, 2011 AT 6:21 PM
Tiny
TRAVISTECK
  • MEMBER
Spark plugs were changed when I went to him last. I know we went stock everything. If it helps, it started immediately after the remote start was installed.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, August 30th, 2011 AT 6:28 PM
Tiny
SATURNTECH9
  • EXPERT
Everything even the missing?You have to check the spark plug wires and the coil towers.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, August 30th, 2011 AT 10:01 PM

Please login or register to post a reply.

Recommended Guides