MY CAR WONT START....

1996 Ford Probe

Tiny

sledgehawg

September, 11, 2011 AT 6:33 PM

I was trying to install a radio in my probe. None of the wiring matched the schematic that I found. So, while fiddleing around, I noticed that my automatic door locks won't work and my car won't start. Also, none of the interior lights work. I checked the battery connection and the fuse box by the battery. Everything was good. Then I checked the fuse box on the left side of the cabin by the floor. All good there. Any help? It is getting fuel because I can smell it so it must not be getting spark, but why?

FOUND 50462 RELATED QUESTIONS

3 Answers

Tiny

promechanic

September, 11, 2011 AT 6:49 PM

So all of this happened after you were fiddling around with the wiring trying to get your radio hooked up?
I would go over all of the wiring and re-check all of your connections. Make sure they are all tight. Make sure you didn't unhook some wires when you were pulling on them.

Tiny

sledgehawg

September, 11, 2011 AT 7:30 PM

The only wires that I messed with were the ones attached to the oem stereo. Is it possible that the three are interconnected?

Tiny

promechanic

September, 11, 2011 AT 7:32 PM

Messing with the stereo should not have caused this problem. I'm guessing that you pulled on some other wiring or something that is causing this. Re-check everything that you did and see if there is any way that any of the other wiring became disconnected.

Please login or register to post a reply.

Crankshaft Position Sensor Replace Chevrolet
Crank Angle Sensor Replacement Mercedes Benz
Fuel Pump Pressure Test
Fuel Pump Replacement Ford Mustang