Driving my car lost all power connected with accelerator

Tiny
CHARLIECHAPLIN
  • MEMBER
  • 1993 TOYOTA STARLET
  • 222,222 MILES
Hi, although engine is still running I cant move at all accelerator wont do anything. No revs nothing just sits there and idles also I woke to find a massive patch of oil this morning could you please give me ideas as to what this may be?
Do you
have the same problem?
Yes
No
Tuesday, February 21st, 2012 AT 7:11 PM

6 Replies

Tiny
RASMATAZ
  • MEMBER
Is this an auto or manual transmission?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, February 21st, 2012 AT 7:14 PM
Tiny
CHARLIECHAPLIN
  • MEMBER
Auto sorry
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, February 21st, 2012 AT 7:37 PM
Tiny
RASMATAZ
  • MEMBER
Have the transmission checked for slippage if okay-test the airflow meter and throttle position sensor
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, February 21st, 2012 AT 7:41 PM
Tiny
CHARLIECHAPLIN
  • MEMBER
Okay thank you very much ill get on to that today cheers mate
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, February 21st, 2012 AT 7:42 PM
Tiny
CHARLIECHAPLIN
  • MEMBER
Hi I Just checked the trans fluid itself and its empty like bone dry empty I just went down and put some ATF multi purpose in could this be the reason behind it all i've had it over a year and never checked it and it was sitting in a yard for 7 years should I risk driving it and see how it goes or take it in to the mechanics sorry to bother you I would rather not take it in if its something I can do
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, February 21st, 2012 AT 9:31 PM
Tiny
RASMATAZ
  • MEMBER
If its moving with no problem-If you wish to continue driving it-try changing fluid and filter and go from there
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, February 21st, 2012 AT 10:40 PM

Please login or register to post a reply.

Recommended Guides