1990 E350 4.9l no start.

Tiny
JBRACHMAN
  • MEMBER
  • 1990 FORD E-SERIES VAN
  • 6 CYL
  • 2WD
  • AUTOMATIC
  • 266 MILES
No spark, & no fuel prime. EEC relay clicks, fuel pump relay does not. 12 volts constant at the yellow wire of pump relay, 12 volts at the Red with key on. No continuity from Tan & green wire from relay to EEC, so I ran a new one. Still nothing. Checking power at the EEC connector, I have no power at the red wire, but do have power coming from the blue wires (key on). Does anybody have a diagram for the wire harness for the EEC? Also- is there something I'm missing, like a bad connector or something?
Do you
have the same problem?
Yes
No
Tuesday, May 31st, 2011 AT 6:52 PM

5 Replies

Tiny
DOCFIXIT
  • EXPERT
Key on Yellow 12V
Red 12V
Orange-light blue 12V relay closed
Tan-Light green Ground by EEC
Org/lt. Blue powers pump through Interia switch located under right side dash on heater plenum.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, May 31st, 2011 AT 7:08 PM
Tiny
JBRACHMAN
  • MEMBER
Yeah- All of that checked out. Didn't have continuity to EEC through ground, ran a new one. Not getting power to EEC via red wire, yet there's power coming into EEC via LtBlue/pink(?) Wire (key on). CEL does come on. Shouldn't there be power coming to EEC via Red wire? (Grounds fromm EEC checked out.)
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, May 31st, 2011 AT 7:22 PM
Tiny
DOCFIXIT
  • EXPERT
Red wire is power from EEC not to it. Did you check for voltage at interia?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, May 31st, 2011 AT 8:08 PM
Tiny
JBRACHMAN
  • MEMBER
Yes, have voltage at inertia. I'm thinking EEC may be shot. If I ground the Tan/LtGreen wire & turn the key on, the pump kicks on.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, May 31st, 2011 AT 8:42 PM
Tiny
DOCFIXIT
  • EXPERT
Bingo that's what figured was going on
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, May 31st, 2011 AT 8:47 PM

Please login or register to post a reply.

Sponsored links