I HAVE A 1990 CHEVY LUMINA 3

1990 Chevrolet Lumina

Tiny

kenboggs4520

February, 23, 2013 AT 5:55 PM

I have a 1990 Chevy Lumina 3.1 I have no heat the blower blows but does not blow hot air my coolant is fine and the engine temp is at normal operating temp. I have flushed the core and run Prestone Radiator Flush as directed. I can feel a change in air flow when I move temp control to Heat and select Heat. Also, if I switch to defrost, the compressor comes on but air does not switch from front vents.

FOUND 3513 RELATED QUESTIONS

4 Answers

Tiny

ASEMaster6371

February, 23, 2013 AT 6:06 PM

Are both heater hoses hot?

How did you flush the heater core?

Roy

Tiny

kenboggs4520

February, 23, 2013 AT 8:31 PM

Yes all hoses are hot.

I disconnected the hoses at the firewall going into the console area and using a shop vac to blow air, I connected hoses so that I go push water back through and out into a gallon jug. THe fluid was green with minor amount of trash. After that is when I put Prestone Flush and ran the car for a couple days> Today I drained that and filled with Peak 50/50. Having no temp problems at all.

Checked all fuses and popped off console. Then I realized that the heat/air switches are like an enclosed mother board and stopped.

Tiny

ASEMaster6371

February, 23, 2013 AT 8:43 PM

You will need to check the blend door motor to see if it is moving the door to the heat position.

Roy

Tiny

kenboggs4520

February, 23, 2013 AT 9:00 PM

Thanks Roy.I will go get a Haynes Manual. I did not know what part to look for.

Please login or register to post a reply.

Air Conditioner Recharge - Simple
Blend Door Actuator Replacement