2004 Toyota Corolla The Middle brake light is not working.

Tiny
MAXSEPOWER
  • MEMBER
  • 2004 TOYOTA COROLLA
  • 4 CYL
  • 2WD
  • AUTOMATIC
  • 60,000 MILES
Hello, the middle brake light is not working I replaced the light bulb. Not sure what else to check.

Thanks

updated 3/12/09
I am super impressed with the speed and the exact description of the wire
and location of the connector. Just a silly question how would I know the
8/9? I am sorry I didn't get that one.
Do you
have the same problem?
Yes
No
Wednesday, March 11th, 2009 AT 7:58 PM

5 Replies

Tiny
RASMATAZ
  • MEMBER
Do a continuity test on the green and white wire between the bulb socket and the junction connector 8/9 at left side of luggage compartment


http://www.2carpros.com/forum/automotive_pictures/12900_high_mount_light_1.jpg

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, March 11th, 2009 AT 8:21 PM
Tiny
MAXSEPOWER
  • MEMBER
I am not sure which is 8/9 can you give me more details? If it checks ok then what?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, March 11th, 2009 AT 9:40 PM
Tiny
RASMATAZ
  • MEMBER
The bottom brake lights are working-the lights are all powered from the junction connector in the luggage compartment. If this junction connector is okay the light should come on-check it and get back with some results
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, March 11th, 2009 AT 10:40 PM
Tiny
RASMATAZ
  • MEMBER
Hello, the middle brake light is not working I replaced the light bulb. Not sure what else to check.

Thanks

updated 3/12/09
I am super impressed with the speed and the exact description of the wire
and location of the connector. Just a silly question how would I know the
8/9? I am sorry I didn't get that one.

The no. 8/9 terminal is the junction connector the brake light circuit splits from here to the brake lights. I assumed that you're refering the middle light as the high mount light -correct

Check the green and white wire on the middle brake light socket for power - do you have power if so the ground wire white and black is open
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, March 12th, 2009 AT 5:57 PM
Tiny
MAXSEPOWER
  • MEMBER
The connector under the rear deck was unplugged.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, March 16th, 2009 AT 7:35 AM

Please login or register to post a reply.

Recommended Guides