1988 Other Subaru Models No Spark

Tiny
YORKSHIRE
  • MEMBER
  • 1988 SUBARU
  • 4 CYL
  • 4WD
  • MANUAL
  • 123,000 MILES
Motor ran fine then had trouble starting then it started the next time I switched off it would not start again.
I found out there was no spark to the plugs but there was power to the coil. There is no power going to the distributor(Electronic) Tried a used distributor and ECM
Do you
have the same problem?
Yes
No
Sunday, November 16th, 2008 AT 8:06 PM

9 Replies

Tiny
JNOVACK
  • EXPERT
I need more info on car what model the engine size
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Sunday, November 16th, 2008 AT 8:13 PM
Tiny
IMPALASS
  • EXPERT
Hello

Okay, to help you best I am going to need your specific model. Please be specific as there are several 4WD choices. Next, please give me your specific engine size in liter and the 8th digit of our VIN.

Once I get this info. We can jump right into checking a few things
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Sunday, November 16th, 2008 AT 8:13 PM
Tiny
YORKSHIRE
  • MEMBER
The Engine is 1800 OHV SPFI
The 8th Vin Digit is B Thanks Roy
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Sunday, November 16th, 2008 AT 8:42 PM
Tiny
YORKSHIRE
  • MEMBER
IT is 2 or 4 Wheel drive selective
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Sunday, November 16th, 2008 AT 8:46 PM
Tiny
IMPALASS
  • EXPERT
Hello Roy

Hey, either jnovack or myself want to assist you but you still left off the model of the vehicle. I have attached the choices. Please let us know.


http://www.2carpros.com/forum/automotive_pictures/248015_Picture3_3.jpg

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Sunday, November 16th, 2008 AT 8:52 PM
Tiny
YORKSHIRE
  • MEMBER
IT is a 1988 Suburu 4WD GL10 5 door Station Wagon
VIN# JF2AN53B0JE428298
1800CC SPFI
Hope this is what you require. Roy
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, November 19th, 2008 AT 11:51 PM
Tiny
JNOVACK
  • EXPERT
Here are 2 charts to test let me know what you get form tests but let me ask when a tuneup was done (new plugs ,wires,dist. cap,rotor)


http://www.2carpros.com/forum/automotive_pictures/52960_Graphic_2.jpg



http://www.2carpros.com/forum/automotive_pictures/52960_Graphic2_2.jpg

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Friday, November 21st, 2008 AT 11:56 AM
Tiny
YORKSHIRE
  • MEMBER
The pugs are new, The wires about a year same as cap and rotor.
The thing is there is no power going to the distributor
whe wire seems to be from the firewall area. The test sheet you sent is to faint to read. Roy
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Friday, November 21st, 2008 AT 1:17 PM
Tiny
JNOVACK
  • EXPERT
Check ecm terminal 17 and 9 for voltage also check coil it suplies spark to dist. here is wiring diagram I also emailed the tests and wiring diagram to you for better seeing check your grounds to and from also fuse #11


http://www.2carpros.com/forum/automotive_pictures/52960_Graphic3_1.jpg

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Friday, November 21st, 2008 AT 2:03 PM

Please login or register to post a reply.

Recommended Guides