Starts but idles

Tiny
FIXMACAR
  • MEMBER
  • 2002 NISSAN SENTRA
Hi, I have a 2002 nissan sentra 1.8 that starts but it idles, and when I accelerate it has no power, it'll sound fine for second then it'll idle again, I put it in drive and it will idle with no power.I replaced the EGR valve, air control valve, fuel regulator, and the crank shaft sensor. And it doesn't change a bit, it did once it turned on fine and it didn't idle but it turned off in about 40 minutes
Do you
have the same problem?
Yes
No
Saturday, May 18th, 2013 AT 10:25 PM

9 Replies

Tiny
KHLOW2008
  • EXPERT
Start with a check for trouble codes and let us know if any found.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Sunday, May 19th, 2013 AT 12:56 AM
Tiny
FIXMACAR
  • MEMBER
My code scanner read.P0101, p0103, p033Do you think it could be the wiring or the harness
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Sunday, May 19th, 2013 AT 10:55 AM
Tiny
KHLOW2008
  • EXPERT
P0101 and P0103 is a fault with the MAF or its circuit. It can be the MAF or its wiring that is faulty and you would need to perform tests to find out the actual cause.

P033 is incomplete, can you please reconfim?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, May 20th, 2013 AT 9:45 AM
Tiny
FIXMACAR
  • MEMBER
P0335
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, May 20th, 2013 AT 10:21 AM
Tiny
KHLOW2008
  • EXPERT
P0335 is a fault detected within the crankshaft sensor.

Any of these codes are possibilities and what you should do now is to erase them and after going for a test drive, recheck the codes to reconfirm which ones comes up.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, May 20th, 2013 AT 6:04 PM
Tiny
FIXMACAR
  • MEMBER
I already erased the codes and started the car, because I cant test drive the car. The car will just start but it will idle with no power, if I accelerate its like Im not even accelerating
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, May 20th, 2013 AT 6:09 PM
Tiny
KHLOW2008
  • EXPERT
Are the same 3 codes still present?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, May 20th, 2013 AT 6:17 PM
Tiny
FIXMACAR
  • MEMBER
Yea they all are there. Did it a few times already, I erased them waited a few minutes started it left it running and scanned it again and they all came back
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, May 20th, 2013 AT 7:17 PM
Tiny
KHLOW2008
  • EXPERT
Yuo would have to start diagnosing the cause. Check the wire harness of the MAF for contamination, looseness etc. Check cranksensor wireing as well.
If they all look good, you would need to check for continuity between sensor and ECU.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, May 21st, 2013 AT 6:54 AM

Please login or register to post a reply.

Recommended Guides