2003 Saturn Vue Car stalls once on the gas

Tiny
ISINERGY
  • MEMBER
  • 2003 SATURN VUE
Engine Performance problem
2003 Saturn Vue 4 cyl Front Wheel Drive Automatic

Well my Vue has been working great so far for the 2 years ive had it.

I recently changed the spark plugs, and it didn't do nothing to fix the problem

Well what the problem is, The car runs perfect. But once on the accelerator/gas sometimes it doesn't move or nothing, it doesn't stall it stays running but under 500RPM's I have to jump on the gas 2 or 3 times to get it moving it jerks to a start and goes. The car runs while driving no problem its just taking off

Brought to to get a scan and came back fine.
And I put some fuel injector cleaner in the gas

Its dangerous and I don't know what to do. Help
Do you
have the same problem?
Yes
No
Friday, September 3rd, 2010 AT 12:22 PM

8 Replies

Tiny
SATURNTECH9
  • EXPERT
So does it feel like it's the transmission or the engine?Those transmission's have ton's of problem's. Are you sure there isn't any code's?It sound's like there should be.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Friday, September 3rd, 2010 AT 12:50 PM
Tiny
ISINERGY
  • MEMBER
The mechanic said there was none. It doesn't feel like the transmission. I talked to someone and they said that it sounds like the fuel pump cause there is no fuel pressure sensor, and the computer can't read it or know what the pressure is.?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Friday, September 3rd, 2010 AT 2:40 PM
Tiny
SATURNTECH9
  • EXPERT
That is true there isn't a fuel pressure sensor. If you rented a fuel pressure gauge then you could see if fuel pressure was the case.I would also look into to see if you had too much back pressure from a plugged cat.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Friday, September 3rd, 2010 AT 2:49 PM
Tiny
ISINERGY
  • MEMBER
I thought about that. I'm going to try and see what I can do on my own then ill bring it to a shop or dealer.

Thanks
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Friday, September 3rd, 2010 AT 2:55 PM
Tiny
ISINERGY
  • MEMBER
Now today the turning signals wouldn't work. Had to shut off and turn back on and then it worked.

I'm starting to go towards a bad computer but im not sure?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, September 9th, 2010 AT 9:51 AM
Tiny
SATURNTECH9
  • EXPERT
Your computer isn't going to take out your turn signal's and cause your engine to lose power.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, September 9th, 2010 AT 4:13 PM
Tiny
ISINERGY
  • MEMBER
Well when the car turns on the emerg. Brake flashes. When it drive the high beams light flashes and sometimes the signals cut out.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, September 9th, 2010 AT 4:33 PM
Tiny
SATURNTECH9
  • EXPERT
That sound's like you could have a bad body control module.I have never seen it cause the engine concern's your having though.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Friday, September 10th, 2010 AT 10:12 AM

Please login or register to post a reply.

Recommended Guides