Problem that no one can figure out.

Tiny
FELLFROMGRACE
  • MEMBER
  • 2005 MINI COOPER S
  • 1.6L
  • 4 CYL
  • TURBO
  • FWD
  • MANUAL
  • 157,000 MILES
So I just got the car back from a clutch job on Thursday, I installed a 15% pulley and a bypass valve (both for the Supercharger)

Then I was testing it out a couple hours later and was pushing 15 psi.
Then all the sudden in 3rd gear my car bogged out like I let off the gas randomly, SES light came on as well.
I continued going toward 6th gear normally and babying it until I got close to my house where I had to stop. Once I stopped, I went to go and my car just starts this awful rough idle and EML came on and I could only move like 10 MPH. I shut it off and restarted it. EML light went away and I drove it home normally. When I parked it I heard this awful rattling like noise coming from the passenger side and noticed when I gave my car gas, the supercharger sounded super low and the engine seemed like it had barely any power.

My specialist had it towed back, and did a compression test, and it was less than 80 psi on all 4 cylinders.
Then goes up when oil is added.
Also the noise isn't present when the belt is removed.
Do you
have the same problem?
Yes
No
Wednesday, October 21st, 2015 AT 5:41 PM

1 Reply

Tiny
HMAC300
  • EXPERT
Kind of sounds like bad valves/head gasket etc. May be to much boost. Also when you add air you need to add fuel so injectors are probably to small as well not enough fuel to go with boost. You may have tulipped the valves from being to lean
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, October 22nd, 2015 AT 6:28 AM

Please login or register to post a reply.

Recommended Guides