Power down

Tiny
HERMANF1961
  • MEMBER
  • 1997 CHEVROLET BLAZER
  • 4.3L
  • 6 CYL
  • 4WD
  • AUTOMATIC
  • 137,000 MILES
While driving the truck will power down shutting it off and reset will run fine again
Do you
have the same problem?
Yes
No
Wednesday, February 10th, 2016 AT 5:28 PM

15 Replies

Tiny
ASEMASTER6371
  • EXPERT
Please define power down?

Roy
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, February 10th, 2016 AT 6:20 PM
Tiny
HERMANF1961
  • MEMBER
Upon hitting a hill sometimes flat surface while accelerating the call will not move and you still running it will idle shutting off the ignition and restarting the call will run normal for a while
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, February 10th, 2016 AT 6:42 PM
Tiny
ASEMASTER6371
  • EXPERT
Ok, do you have the check engine light on?

Roy
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, February 11th, 2016 AT 10:34 AM
Tiny
HERMANF1961
  • MEMBER
The light doesn't always come on sometimes no code
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, February 11th, 2016 AT 2:12 PM
Tiny
ASEMASTER6371
  • EXPERT
It sounds like the fly by wire system is not working. It is the system that controls your accelerator pedal. Does this make sense
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, February 11th, 2016 AT 2:23 PM
Tiny
HERMANF1961
  • MEMBER
I can understand what you're saying but I don't know what you mean
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, February 11th, 2016 AT 2:25 PM
Tiny
ASEMASTER6371
  • EXPERT
Is it where the engine is running but you cannot accelerate?

Roy
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, February 11th, 2016 AT 2:33 PM
Tiny
HERMANF1961
  • MEMBER
Yes you don't accelerate and I'm going nowhere when you shut it off turn it back on it works fine for a while
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, February 11th, 2016 AT 2:37 PM
Tiny
ASEMASTER6371
  • EXPERT
Ok that sounds like the system. The most common failure is the throttle position sensor on the side of the throttle body. Check it for damaged connector and pins

Roy
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, February 11th, 2016 AT 2:41 PM
Tiny
HERMANF1961
  • MEMBER
Replace that twice already same problem still exists
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, February 11th, 2016 AT 2:46 PM
Tiny
ASEMASTER6371
  • EXPERT
Ok what else have you done so we dont cover the same real estate
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, February 11th, 2016 AT 2:49 PM
Tiny
HERMANF1961
  • MEMBER
Mass air flow sensor fuel filter air temp sensor spark plugs cap rotor wires PCV valve air filter
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, February 11th, 2016 AT 2:53 PM
Tiny
ASEMASTER6371
  • EXPERT
None of that has anything to do with the issue

there is a pedal sensor that has the control module on it that is the other half of the system. Have you had that checked?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, February 11th, 2016 AT 2:58 PM
Tiny
HERMANF1961
  • MEMBER
No I haven't I will have that checked out
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, February 11th, 2016 AT 3:00 PM
Tiny
ASEMASTER6371
  • EXPERT
Ok
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, February 11th, 2016 AT 3:05 PM

Please login or register to post a reply.

Recommended Guides