Crank no start issue?

Tiny
DAYTONAPACECAR
  • MEMBER
  • PONTIAC GRAND PRIX
2000 Pontiac Grand Prix GTP, 3800 (l67) supercharged engine, under 100k miles
engine quit on acceleration, no codes, car started back up ran rough for a minute, made it back to my shop, shut it down. Now it cranks, no start.
fuel pressure is 55 psi, all 3 packs are good, plugs are good. No coolant leaks.
any ideas?
Do you
have the same problem?
Yes
No
Tuesday, October 2nd, 2007 AT 4:06 PM

3 Replies

Tiny
RASMATAZ
  • MEMBER
Engine quit on acceleration, no codes, car started back up ran rough for a minute, made it back to my shop, shut it down. Now it cranks, no start.
Fuel pressure is 55 psi, all 3 packs are good, plugs are good. No coolant leaks.
Any ideas?[/Quote]

It'd be nice if we know the liter of this engine:

Disconnect a plug wire or 2, ground it to the engine crank engine over do you see a snapping blue spark.

If not Inspect/test the CPS ( Crankshaft Positioning Sensor )
Was this
answer
helpful?
Yes
No
-1
Tuesday, October 2nd, 2007 AT 4:41 PM
Tiny
DENNYP
  • EXPERT
It'd be nice if we know the liter of this engine:

Disconnect a plug wire or 2, ground it to the engine crank engine over do you see a snapping blue spark.

If not Inspect/test the CPS ( Crankshaft Positioning Sensor )[/quote]check for spark and injector pulse.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, October 2nd, 2007 AT 7:11 PM
Tiny
DAYTONAPACECAR
  • MEMBER
It'd be nice if we know the liter of this engine:

Disconnect a plug wire or 2, ground it to the engine crank engine over do you see a snapping blue spark.

If not Inspect/test the CPS ( Crankshaft Positioning Sensor )[/quote]
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, October 3rd, 2007 AT 2:41 PM

Please login or register to post a reply.

Recommended Guides