OBD2 port does not want to communicate with any scanner

Tiny
MIKHAIL17
  • MEMBER
  • 2001 AUDI TT
  • 1.8L
  • 4 CYL
  • 2WD
  • MANUAL
  • 130,000 MILES
Hi, the OBD2 port on my vehicle doesn’t want to communicate with any scanner.
So far, I already checked all the fuses and everything seems to be good without any break, I reset the ECU but still no link on the scanner. I ended up testing each pins with multi-meter with back probe method and found out that pin 7/ K-line only have.07 Volts running when it suppose to have way more than that. Do you guys know how to trace a short on K-line to ECU. I'm a beginner in electrical experience with car. Any tips and advice will help. Thank you
Do you
have the same problem?
Yes
No
Sunday, November 3rd, 2019 AT 2:57 AM

4 Replies

Tiny
MIKHAIL17
  • MEMBER
This is the Pin 7 for K-Line.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Sunday, November 3rd, 2019 AT 3:00 AM
Tiny
MASTERWRENCH
  • EXPERT
You are correct, pin 7 is the K-Line diagnostic circuit. The best way to narrow down a short on the network is to start by unplugging modules one at a time to see if communication resumes. Attached are several diagrams showing all the modules on the communication bus along with the locations of these modules in the vehicle.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
+1
Sunday, November 3rd, 2019 AT 7:16 PM
Tiny
MIKHAIL17
  • MEMBER
Thank you so much sir, you are a legend.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Sunday, November 3rd, 2019 AT 9:42 PM
Tiny
MASTERWRENCH
  • EXPERT
You're quite welcome!
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, November 4th, 2019 AT 4:28 AM

Please login or register to post a reply.

Sponsored links