Won't drive in any gear

Tiny
TARA5763DIAZ@GMAIL
  • MEMBER
  • 2003 ISUZU ASCENDER
  • V6
  • 4WD
  • AUTOMATIC
  • 250,000 MILES
I was driving and the gas pedal just stopped working, I pulled over and put it in drive and it just revved. No motion. No motion in any gear. No prior problems with the transmission. I took it to a mechanic before I drove it and code 0014 came up. Doesn't sound like transmission. What could it be?
Do you
have the same problem?
Yes
No
Monday, March 7th, 2016 AT 2:42 PM

7 Replies

Tiny
HMAC300
  • EXPERT
Check fluid level if dark brown or black have it towed to a transmission shop.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, March 7th, 2016 AT 3:58 PM
Tiny
TARA5763DIAZ@GMAIL
  • MEMBER
I had them check it and they said it was the transmission, but several people told me it couldn't be the transmission if it had no prior problems and the mechanic that said it was the transmission. I didn't even know about a sensor on the transmission. There are other people who I asked about it said it was probably a sensor. What do you think it is? The transmission or the sensor?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, March 7th, 2016 AT 4:07 PM
Tiny
HMAC300
  • EXPERT
It's the transmission, a sensor would still let it move.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, March 7th, 2016 AT 4:25 PM
Tiny
TARA5763DIAZ@GMAIL
  • MEMBER
Okay, I had a new transmission put in and it's still doing the same thing?What else could it be?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, March 14th, 2016 AT 8:15 PM
Tiny
HMAC300
  • EXPERT
Was torque converter changed? Was this done by a reliable shop or a used one installed and someone didn't install the converter correctly and broke the gears on the oil pump? What color was fluid of original transmission that was replaced? Is the current transmission full of fluid? Is the transfer case working correctly or stuck in neutral?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, March 15th, 2016 AT 5:43 AM
Tiny
TARA5763DIAZ@GMAIL
  • MEMBER
The torque converter was changed. Everything installed by a very good mechanic. It was a used one though. The fluid of other transmission was black and burnt. It was filled with new fluid and I'm thinking it could be the transfer case. But could it be something as simple as a fuse? It was actually a GM transmission.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, March 15th, 2016 AT 9:27 AM
Tiny
HMAC300
  • EXPERT
Not likely a fuse. If it was a fuse it would go into gear, but not shift correctly. Check for a transfer case problem or something along driveline.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, March 15th, 2016 AT 12:04 PM

Please login or register to post a reply.

Recommended Guides