Loud sound on cold start and while accelerating

Tiny
KNAWABIT
  • MEMBER
  • 2009 CHRYSLER ASPEN
  • 5.7L
  • V8
  • TURBO
  • 4WD
  • AUTOMATIC
  • 100,000 MILES
This started a few days ago. Very loud sound on cold start which goes away once warm then returns while accelerating.

Suspected exhaust manifold but not sure as we had the driver side repaired at the dealer a year and a half ago.

Sound is very loud under the hood but does not seem to favor any side. It is a knocking sound with vibrations felt until it warms up.

It is a hybrid SUV and going at hybrid speed the sound stays constantly and goes while coasting and coming to a stop

Any help in diagnosing the issue is greatly appreciated
Monday, August 8th, 2016 AT 2:41 PM

3 Replies

Tiny
HMAC300
  • MECHANIC
  • 48,600 POSTS
For something like this it has to be physically checked because it can be anything from engine noise to something with the hybrid system.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, August 8th, 2016 AT 3:49 PM
Tiny
KNAWABIT
  • MEMBER
  • 2 POSTS
Thanks for the quick response.

Just an update, the Chrysler tech said it sounded like the muffler. The muffler shop did confirm, so we'll have it replaced tommorow hopefully
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, August 9th, 2016 AT 10:28 PM
Tiny
KEN L
  • MASTER CERTIFIED MECHANIC
  • 44,355 POSTS
If I can jump in here, many people are taking a video of the noise and posting it here, upload it to youtube then send us the link so we can help you better.

Best, Ken
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Friday, August 12th, 2016 AT 9:55 AM

Please login or register to post a reply.

Sponsored links