1999 Jeep Laredo Problem

Tiny
DEADRED1
  • MEMBER
  • 1999 JEEP LAREDO
  • 6 CYL
  • 4WD
  • AUTOMATIC
  • 100,000 MILES
Hey, I've been having a lot of trouble for the past few months with my transmission. Here are the major problems. When I'm accelerating, there will be a point in which the rpm's will kick way up but I won't be going any faster, or the rate of acceleration is very slow. Sounds like somethings awful is gonna happen. Also, when I put in in reverse, it will sit there as if in neutral, and then eventually get into gear and go in reverse. This has cost me many problems and has put me in potentially dangerous positions. The transmission fluid is full, so that's not the issue. I checked the oil level, and it seemed fine, too. I hope my description was good, I'm not too good with how cars work. Thanks for any and all help!
Do you
have the same problem?
Yes
No
Wednesday, March 11th, 2009 AT 12:32 AM

3 Replies

Tiny
ZACKMAN
  • MEMBER
Sounds to me you have problem with your speed sensor. But before we rule that out, let's check if you have any codes in the computer. Insert key into ignition. Turn the key to ON-OFF-ON-OFF-ON (within 5 seconds). Locate your odometer screen and see if you have any codes. Record code numbers and post them here, and we'll help diagnose.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, March 11th, 2009 AT 10:12 PM
Tiny
DEADRED1
  • MEMBER
I just did that and all it said was "donE". What does that mean?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Saturday, March 14th, 2009 AT 1:49 AM
Tiny
ZACKMAN
  • MEMBER
It means that there is no code or check engine light stored in the computer. When is the last time you had the transmission serviced? If it has been more than 2 years, I recommend that transmission service is performed. And make sure that they refill the transmission with Mopar fluid or ATF+4, and nothing else. The next to check is your vehicle speed sensor, located on top of the transmission.


http://www.2carpros.com/forum/automotive_pictures/55316_99gcvss1_1.jpg



http://www.2carpros.com/forum/automotive_pictures/55316_99gcvss2_1.jpg



http://www.2carpros.com/forum/automotive_pictures/55316_99gcvss1_2.jpg



http://www.2carpros.com/forum/automotive_pictures/55316_99gcvss2_2.jpg

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Saturday, March 14th, 2009 AT 10:55 PM

Please login or register to post a reply.

Recommended Guides