1998 Honda Accord Car doesn't reconginize key or dies

Tiny
GALLEN17
  • MEMBER
  • 1998 HONDA ACCORD
  • 6 CYL
  • FWD
  • AUTOMATIC
  • 116,000 MILES
Sometimes my car doesn't reconginize the key and I have to wait from a couple of minutes to up to 24 hours before it will start, or it just dies as I am driving. What can it be. Mechanics look at me like I am nuts because it doesn't happened to them when they are looking at it. It is not perdictable.
Forgot to mention that I have purchased a total of 3 keys so far from the Honda Dealers, so I know it isn't that problem.
Do you
have the same problem?
Yes
No
Sunday, July 25th, 2010 AT 1:45 PM

5 Replies

Tiny
KHLOW2008
  • EXPERT
Hi gallen17,

What do you mean by it does not recognise the key?

How do you know that is the problem?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, July 26th, 2010 AT 10:01 AM
Tiny
GALLEN17
  • MEMBER
The key light does not come on. When it does start the key light does come on. That is how I know is will start. Any clues? Thank u so much for reading my question.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, July 26th, 2010 AT 11:30 AM
Tiny
KHLOW2008
  • EXPERT
Since so many different key has been used, it should not be due to the key.

The other thing likely to cause the problem would be the immobilizer receiver unit, mounted at the ignition switch assy. You would have to get that checked.

I have sent some info to you. Hope they are helpful.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, July 26th, 2010 AT 12:04 PM
Tiny
GALLEN17
  • MEMBER
Thank u, I will look at the information you sent. It is more than I have had to go on. I really appreciate your time and will let you know how it turns out. God bless and have a great evening.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, July 26th, 2010 AT 10:24 PM
Tiny
HOLLIDAYS98ACCORD
  • MEMBER
Gallen17,
I'm noticing the same issue with my Accord. I was also thinking that the "chipped" key was the issue, I'm also thinking that a bad computer is also a possibility. I'm completly stumped. I've changed main relay, distributor(including coil & ECM), fuel pump, and the ignition switch and still no start. I feel as though that the issue is something so simple that I have overlookied it. If you, or anyone else, have any info or leads I would appreciate it much.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
+1
Friday, July 30th, 2010 AT 8:39 AM

Please login or register to post a reply.

Recommended Guides