1993 Honda Accord 1993 Honda Accord EX runs fine until it w

Tiny
WARRANT2K2
  • MEMBER
  • 1993 HONDA ACCORD
  • 4 CYL
  • FWD
  • AUTOMATIC
  • 152,114 MILES
Ok, I have a 1993 Honda Accord EX 2.2L L4 with approx. 150k miles on it, we have had the car for less than a year with absolutely no problems, the car was recently smogged and passed with flying colors, just prior to the smog I gave it a major tune up, plugs, wires, rotor, dist cap, checked timing, fuel filter, new battery, electrical test at all sensors, k&n air filter, oil and oil filter. All was well until last week, I pulled the battery for test in another honda and after I replaced it, it started with no problem and after 3 or 4 minutes the engine started to sputter, tach between 300 rpms and 800 rpms, idled rough, then died. On attempt to restart, would not start. Let sit 10-15 minutes, starts then repeats, now thats all I get out of it is 5 minutes at most. What could it be, a little research points to all sensors and the main relay or the ECM? Thanks!
Do you
have the same problem?
Yes
No
Tuesday, February 9th, 2010 AT 11:59 AM

1 Reply

Tiny
KHLOW2008
  • EXPERT
Hi warrant2k2,

Thank you for the donation.

I would suggest checking the PGM-FI main relay first. Remove it and resolder the circuit board and retest.


http://www.2carpros.com/forum/automotive_pictures/192750_PGMFIRelay93Accord_12.jpg



When the engine fails to start, you should check if it is fuel or ignition sprks that is missing.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
+1
Tuesday, February 9th, 2010 AT 3:01 PM

Please login or register to post a reply.

Recommended Guides