1999 Ford Taurus crank but don't run

Tiny
JOSRAM
  • MEMBER
  • 1999 FORD TAURUS
  • 6 CYL
  • FWD
  • AUTOMATIC
  • 138,000 MILES
1999 taurus it overheat, blow head gaskets, got a lot of cooling fluid on cylinders. Replace gaskets, new spark plugs. The motor will turn but not start. Check fuel pump, is working, 42psi, check plugs they got fire, check timing it's on time, don't know whatelse to do. Any suggestions
Do you
have the same problem?
Yes
No
Saturday, August 2nd, 2008 AT 8:44 PM

5 Replies

Tiny
BLACKOP555
  • EXPERT
Can you check the compression on all cylinders, im curious if the heads are warped or if its still loosing pressure to see weather its fuel or spark related.

You getting pulse on the fuel injectors, the pressure at rail means nothing if it goes no where.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Saturday, August 2nd, 2008 AT 10:11 PM
Tiny
JOSRAM
  • MEMBER
[quote="josram"]Engine Mechanical problem
1999 Ford Taurus 6 cyl Front Wheel Drive Automatic 138000 miles

1999 taurus it overheat, blow head gaskets, got a lot of cooling fluid on cylinders. Replace gaskets, new spark plugs. The motor will turn but not start. Check fuel pump, is working, 42psi, check plugs they got fire, check timing it's on time, don't know whatelse to do. Any suggestions. Check for pulse on injectors, got pulse. Spray some starting fluid. No luck, doing same thing, motor turns but don't run.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, August 4th, 2008 AT 9:04 PM
Tiny
BLACKOP555
  • EXPERT
If your getting spark then dousing the whole intake with starter fluid should most certainly make it fire up if not even for a second.

I would suspect an issue with spark or compression. Seing the headgasket was replaced maybe the head warped also.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, August 5th, 2008 AT 8:28 AM
Tiny
JOSRAM
  • MEMBER
[quote="josram"][quote="josram"]Engine Mechanical problem
1999 Ford Taurus 6 cyl Front Wheel Drive Automatic 138000 miles

1999 taurus it overheat, blow head gaskets, got a lot of cooling fluid on cylinders. Replace gaskets, new spark plugs. The motor will turn but not start. Check fuel pump, is working, 42psi, check plugs they got fire, check timing it's on time, don't know whatelse to do. Any suggestions. Check for pulse on injectors, got pulse. Spray some starting fluid. No luck, doing same thing, motor turns but don't run. IS there a way the I can test the injector, and see if they spraing. Thinking may mesthem up, with all the antifrez the got on cylinders.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, August 5th, 2008 AT 9:47 PM
Tiny
BLACKOP555
  • EXPERT
Can you please type your new question and not quote the previous just type what you want to say new, hard to understand.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, August 5th, 2008 AT 10:16 PM

Please login or register to post a reply.

Recommended Guides