Squeaking

Tiny
MMEDLIN
  • MEMBER
  • FORD MUSTANG
I have a 98 Ford Mustang 3.8L V6 with 134,000 miles. A week ago I noticed a squeak that would come and go, now it is much more frequent, almost all the time. I thought it might be the belt, so I replaced it and it still squeaks. While I had the belt off, I turned the tensioner pulley and it was fine so was the idler and alternator. I think it is coming from the water pump pulley or the main pulley below the water pump, I think this is the one that drives them all. I tried using WD-40 on the pulleys but that didn't help. My friend thinks I need a new water pump, but it isn't leaking, and the car doesn't run hot. Besides, would a water pump squeak? Any suggestions? Also, I replaced the alternator last fall/winter, but the squeaking just started recently.
Do you
have the same problem?
Yes
No
Wednesday, October 17th, 2007 AT 9:02 PM

2 Replies

Tiny
BLACKOP555
  • EXPERT
The CMS or cam position sensor may be going. I am not familiar enough with mustangs but what you described could be a water pump going or the CMS starting to act up.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Friday, October 19th, 2007 AT 10:36 AM
Tiny
CARMONA_238
  • MEMBER
I have the same problem. Exactly how u describe it.I was told it was the water pump also but is not leacking water or anything is just making the noice. So who knows ill guess ill just change the water pump for now.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Friday, October 23rd, 2009 AT 11:53 AM

Please login or register to post a reply.

Recommended Guides