1983 modified Mustang 5.0 electrical issues

Tiny
GEIST
  • 1983 FORD MUSTANG

Ive been have problems with a drop in power "volts" while driving when I accelerate I drop from about 14 v down sometimes to 10v lights dim etc also when im sitting and idaling and my rpms are low it does this too. Ive been so frustrated with this ive been working on it for months now.

Do you
have the same problem?
Yes
No
Thursday, August 17th, 2006 AT 10:49 PM

3 Replies

Tiny
NOS
  • MEMBER

Sounds like possible two causes.
Replace your alternato and voltage regluator as a set and you should be fixed up when doing so make sure your battery is fully charged would wnat to through the voltage regulator wide open due to low battery no good on it. (NOS)

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Sunday, August 20th, 2006 AT 2:49 PM
Tiny
GEIST
  • MEMBER

It has a 94 cobra alternator on it the alternator and voltage regulator are one. And ive replaced my alternator 3 times. Because thats what ive been told and still no dice

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, August 22nd, 2006 AT 12:08 AM
Tiny
NOS
  • MEMBER

Ok lets say that the alt and reg is good. Check all your grounds, battery to engine, engine to frame, engine to body, not sure realy what you mean by voltage drop. You either have 13.5 volts or not but if your see lights fliker and such it is possible you have a bad ground some where or you have a bad headlight switch. All systems have to have a real good ground or they don't function well. Try all that and let me know back.(NOS).

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, August 23rd, 2006 AT 7:44 PM

Please login or register to post a reply.

Other Accelerator Questions