1966 Ford Galaxie Installed rebuilt 302 V8 motor

Tiny
JMONGARE
  • MEMBER
  • 1966 FORD GALAXIE
  • V8
  • 2WD
  • AUTOMATIC
  • 78,000 MILES
Since install car has not run. Rough idling, hard start had to take out performance cam bought from JEG they didnt recommend changing hydraulic lifters which subsequently were damaged. Replaced stock cam except not sure what year rebuilt motor was. Had MSD ignition with computer, performance intake manifold and electronic ignition with high performance four barrel cam. Runs rough will die when get into drive have transmission rebuilt without noticable change. 2 cylinders on each side have intake valves open when should be closed and after turned cam 180 degrees now the problem has shifted to to different cylinders on each side which were working fine prior to cam 180 degree change. Need help with diagnosis.
Do you
have the same problem?
Yes
No
Saturday, July 25th, 2009 AT 11:00 PM

3 Replies

Tiny
BUDDYCRAIGG
  • MECHANIC
  • 2,262 POSTS
Sounds like you are mixing 302 and 351W parts
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Saturday, July 25th, 2009 AT 11:32 PM
Tiny
JMONGARE
  • MEMBER
  • 3 POSTS
Could you please elaborate on your answer so that I can solve the problem
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Saturday, July 25th, 2009 AT 11:38 PM
Tiny
BUDDYCRAIGG
  • MECHANIC
  • 2,262 POSTS
You have a 351 crank with a 302 cam or vise verse
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Sunday, July 26th, 2009 AT 12:06 AM

Please login or register to post a reply.

Related Engine Rebuild Content

How to Build a Ford 5.4L 3V Engine
VIDEO

Sponsored links