2002 Ford Escort My car runs fine for 10 seconds then shuts

Tiny
FURSTUKIN
  • MEMBER
  • 2002 FORD ESCORT
  • 4 CYL
  • FWD
  • AUTOMATIC
  • 78,000 MILES
I got a service engine soon light the other day and when I got home I checked my air filter and fluids and everything looked fine, but the next time I tried to start my car it started and shut off immediatly. I asked the auto parts clerk about it and he sold me some mass air flow sensor cleaner. After I took that out and spraed it off my car would start and run fine for 10 seconds then do the same thing. So I figured I would get a new sensor and that turned out to be a waste of $121 since it didn't solve the problem and I can't return the part after I install it. So any idea what else the problem would be. The car starts right up and while it is running it idles just fine no miss firing or puttering, but then it is like someone turned the car off and it just stops. If I hit the gas pedal it putters a bit kinda like when an old carborator engine would get flooded and then stops.
Do you
have the same problem?
Yes
No
Tuesday, September 22nd, 2009 AT 7:01 PM

3 Replies

Tiny
JEEPFAN
  • MEMBER
Check your fuel pressure. The fuel pump may be working but might not be delivering the right amount of pressure needed to keep running
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, September 22nd, 2009 AT 10:11 PM
Tiny
FURSTUKIN
  • MEMBER
Where do I check that at?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, September 23rd, 2009 AT 11:19 AM
Tiny
JEEPFAN
  • MEMBER
You can pick up a fuel pressure tester at autozone for about 40 buck it comes with instructions for hooking it up and the clerk should be able to tell you how much pressure your pump should put out
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, September 23rd, 2009 AT 10:39 PM

Please login or register to post a reply.

Sponsored links