1997 Ford Escort MASS AIR SENSOR FAULT

Tiny
VICKI112
  • MEMBER
  • 1997 FORD ESCORT
  • 4 CYL
  • FWD
  • MANUAL
  • 78,000 MILES
HI I have been to my mechanic and had my computer scanned for fault and it said faulty mass air sensor replaced it with new one and it still reads the same. The problems I am having are rough idle, cutting out while braking, and cutting out when in first gear waiting at lights what can it be please any ideas? My mechanic is getting a new mass air sensor in case this one is faulty but if not then im stumped!
Do you
have the same problem?
Yes
No
Tuesday, February 24th, 2009 AT 6:32 AM

4 Replies

Tiny
BMRFIXIT
  • EXPERT
Defective sensor is possible
check wiring
if you can get me the code will be able to help more
(P0000)
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, February 24th, 2009 AT 6:47 AM
Tiny
VICKI112
  • MEMBER
Hi sorry havent got the code from the computer but the mechanic is getting a new sensor to see if that works on friday thanks
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, February 24th, 2009 AT 6:50 AM
Tiny
VICKI112
  • MEMBER
Well you were right about it being a faulty sensor thank you it worked fine for 10 days was a dream to drive and then. Started her up and she wont hold idle as soon as I lift off the gas pedal she dies on me. To start her up I need to press the gas pedal also otherwise she just doesnt turn over any ideas guys thank you

vicki
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, March 10th, 2009 AT 6:01 PM
Tiny
BMRFIXIT
  • EXPERT
Sounds as idle air control
check it clean it and also check for any vacuum leaks
replace idle air control valve
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, March 10th, 2009 AT 6:42 PM

Please login or register to post a reply.

Sponsored links