No reverse when transmission is hot?

Tiny
JPHILLIPS435
  • MEMBER
  • 2007 CADILLAC ESCALADE ESV
  • 6.2L
  • V8
  • 4WD
  • AUTOMATIC
  • 165,000 MILES
All gears work fine drive is working fine. The manual part is working fine also but after driving the vehicle for a little while when I go to put it in reverse, there is a very long delay and sometimes it will slowly start working but today it did not work at all. Any help would be greatly appreciated.
Do you
have the same problem?
Yes
No
Wednesday, November 9th, 2022 AT 3:34 PM

1 Reply

Tiny
JACOBANDNICKOLAS
  • CERTIFIED MECHANIC
  • 106,595 POSTS
Hi,

The first thing I would ask is if the transmission fluid level and condition have been checked. If you haven't, that is where I would start. It could be low on fluid.

Here is a link you may find helpful:

https://www.2carpros.com/articles/how-to-check-and-add-transmission-fluid

Also, if the check engine light is staying on, have the computer scanned to see if there are any codes related to the transmission. Most parts stores will do it free of charge.

What you described sounds like either a fluid issue or a line pressure issue. Has the transmission been serviced over the years? A partially plugged transmission filter can lower fluid pressure. Also, there are pressure solenoids can fail. That is why I'm recommending having the computer scanned.

Let me know.

Joe
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, November 9th, 2022 AT 7:35 PM

Please login or register to post a reply.

Sponsored links