1996 Eagle Talon MY CAR LOOSE THE SPARK FOR A MINUTE WHEN I

Tiny
LANDEROS71
  • MEMBER
  • 1996 EAGLE TALON
  • 4 CYL
  • 2WD
  • MANUAL
  • 17,000 MILES
HI, IM NEW HERE, I HAVE A 1996 EAGLE TALON IS A 2.0 NON TURBO ENGINE THE CAR RUNS GOOD, NO CHECK ENGINE LIGHT, WHEN THE TEMPERATURE IS ON NORMAL SOMETHING HAPPENS WHIT THE SPARK IN THE COIL-PACK THERE IS NO SPARK, I NEED TO WAIT ABOUT A MINUTE TO START THE ENGINE AGAIN, THIS REPEATS AND REPEATS OVER AND OVER WHEN IM RUNNING I ALREADY REPLACE THE COILPACK AND THE CONECTOR I WAS THINKING ON THE CAM SENSOR BUT IM NOT SURE BECAUSE THERE IS NOT FAULT CODE ANY IDEA? THANKS
Do you
have the same problem?
Yes
No
Monday, December 1st, 2008 AT 5:41 PM

6 Replies

Tiny
BMRFIXIT
  • EXPERT
Sounds as a bad crank sensor
check and or replace it
also check ASD relay
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, December 1st, 2008 AT 5:47 PM
Tiny
LANDEROS71
  • MEMBER
Hy im still trying to find the problem, do you know the location of the ASD relay, and also the crank sensor is there any test I can do? Thanks.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, December 2nd, 2008 AT 1:00 PM
Tiny
BMRFIXIT
  • EXPERT
NON -Turbo crankshaft position sensor is located on side of engine, near oil filter
Non-Turbo ASD relay is located on cowl, at rear left of engine compartment by the master cylinder
I think u have 3 relays
ASD relay is the mid one
just replace it with a similar one
I would suspect a bad crank sensor
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, December 2nd, 2008 AT 1:18 PM
Tiny
LANDEROS71
  • MEMBER
I hope not bother much, I really apreciate alot what are you doing I really love mechanic but this type of case really fascinates me but somethimes can became a headache, finally I would like to know if is not to much, what do you think about the PCM could be possible the failure? There is no faulty codes. Thanks!
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, December 2nd, 2008 AT 9:48 PM
Tiny
BMRFIXIT
  • EXPERT
Every thing is possible
but I do Not think its the PCM
more test needed to determine if its the PCM
have you replaced the crank sensor yet!
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, December 3rd, 2008 AT 6:00 AM
Tiny
LANDEROS71
  • MEMBER
Hy there, I already replace the ASD relay, also the crank sensor, and my car still the same, I have make new tests, when there is no spark I chek the voltage in the cam, in the ASD, also in the coi pack, and there is no voltage, then I wait a while and is back any other idea? Thanks
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Friday, December 12th, 2008 AT 12:25 AM

Please login or register to post a reply.

Recommended Guides