2001 Chevy S-10 PO128 nightmare please help

Tiny
MGUNTER77
  • MEMBER
  • 2001 CHEVROLET S-10
  • 4 CYL
  • 2WD
  • AUTOMATIC
  • 54,000 MILES
I have a 2001 Chevy S10 Xtreme Pickup

The light came on and the code was PO128.

I took it to a shop and they replaced the thermostat- the light came back on.

I took it back they replaced the sensor - the light came back on

I took it back they replaced the thermostat again- the light came back on

coolant level is fine- fan isnt running excessively etc.

took it to another shop- they replaced the thermostat and sensor again bc everyone says nothing is wrong with the truck- yep you guessed it the light came on again. WTF!

The 2nd shop also replaced the radiator cap.

someone suggested maybe it was the onboard computer? The truck is NOT over heating but I cant have the light on and be able to pass emissions to get my tag.

Im seriously at my wits end here anyone have a clue what it might be? Its always the same code (had several different places check the code)
Do you
have the same problem?
Yes
No
Wednesday, October 6th, 2010 AT 10:43 AM

5 Replies

Tiny
JDL
  • EXPERT
What sensor were they replacing? Cts maybe iac?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, October 6th, 2010 AT 10:56 AM
Tiny
SATURNTECH9
  • EXPERT


http://www.2carpros.com/forum/automotive_pictures/416332_2001_chevy_s10_p0128_part1_1.jpg



http://www.2carpros.com/forum/automotive_pictures/416332_2001_chevy_s10_p0128_part2_1.jpg


Your going to have to follow the trouble tree i posted it sound's like everyone else just replaced the common stuff for that code and it didn't work and another person did the same thing make's no sense.I also emailed you the trouble tree.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, October 6th, 2010 AT 11:03 AM
Tiny
MGUNTER77
  • MEMBER
Thanks so much.

They replaced the engine coolant sensor twice- the last mechanic said he checked the air intake sensor and it seemed fine (I called him about 10 min ago to make sure)

Also I just returned to work from lunch and a new "symptom" is I dont have heat or defrost now- the air blows it just doesnt warm up.

3 thermostats, 2 sensors (ECS) and a radiator cap and the light is back on same code PO128
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, October 6th, 2010 AT 11:15 AM
Tiny
SATURNTECH9
  • EXPERT
Work on that trouble tree how high is the temp gauge getting when you get no hot air just warm air?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, October 6th, 2010 AT 11:25 AM
Tiny
MGUNTER77
  • MEMBER
The temp gauge is still about 1/2 of the way between low and middle - I havent driven it but about 15 minutes since this morning but ill check again on the way home from work tonight and see if it gets up more since I have some freeway driving to get home
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, October 6th, 2010 AT 11:33 AM

Please login or register to post a reply.

Recommended Guides