1987 Chevy Celebrity code 45

Tiny
CHRIS ALLEN BAKER
  • MEMBER
  • 1987 CHEVROLET CELEBRITY
Engine Performance problem
1987 Chevy Celebrity 4 cyl Front Wheel Drive Automatic

getting code 45, rich exaust, after idling a few minutes runs a little rough especialy when cold, replaced oxy sensor, injector and fuel press regulator.
Do you
have the same problem?
Yes
No
Sunday, October 18th, 2009 AT 3:50 PM

6 Replies

Tiny
IMPALASS
  • EXPERT
Hello -

To better assist you what is your engine size in liter and the 8th digit of your VIN.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
+1
Sunday, October 18th, 2009 AT 5:50 PM
Tiny
CHRIS ALLEN BAKER
  • MEMBER
Its the 2.5.8th digit is R
Was this
answer
helpful?
Yes
No
+1
Sunday, October 18th, 2009 AT 6:11 PM
Tiny
IMPALASS
  • EXPERT
Hello -

Thanks for the info.

For running rich it may be your manifold air temp sensor, coolant temp sensor, or oxygen sensor which you say you changed. For rough idle it could be any number of things but possible throttle position sensor or mass air flow sensor.

Now it could also be plug wires, plugs etc. When was the last tune up?

If we have information in the manual for checking the above sensors would you like it?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
+1
Sunday, October 18th, 2009 AT 8:49 PM
Tiny
IMPALASS
  • EXPERT
Hello -

Also how many miles are on the vehicle. Was it idling rough after the change of the 02 change or before.

Have you checked all your vacuum hoses for cracks, loose connections etc.A vacuum leak will also cause a rough idle
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Sunday, October 18th, 2009 AT 9:06 PM
Tiny
CARLIFE65
  • MEMBER
You have two oxygen sensor, you need to replace both of them
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, October 26th, 2009 AT 1:45 AM
Tiny
CHRIS ALLEN BAKER
  • MEMBER
My car is running fine now, I replace the egr valve with the old one, the one I returned near positive it was the wrong one I have a guy look at the parts store if I had more than one oxygen sensor I only have the one. The having that code 45 every once in awhile is the least of my problems now that I got it running the way it used to I read somewhere that it could be my charcoal canister I don't know if they plug up or what hope all is well thanks for your time
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, October 26th, 2009 AT 7:59 PM

Please login or register to post a reply.

Recommended Guides