Changed thermostat now car shaking violently

Tiny
AMBERNICOLE89
  • MEMBER
  • 2001 FORD EXPLORER
  • V6
  • AUTOMATIC
  • 243,644 MILES
My thermostat was leaking from the bottom housing my boyfriend changed it but now the car shakes really bad when I start it haven't driven it yet to scared to it didn't do this before we changed the thermostat what could it be please help
Do you
have the same problem?
Yes
No
Sunday, October 5th, 2014 AT 7:34 PM

9 Replies

Tiny
CJ MEDEVAC II
  • MEMBER
HAVE HIM OR SOMEONE ELSE LOOK THE JOB OVER

A HOSE, VACUUM LINE, OR A WIRE MAY HAVE GOTTEN DISCONNECTED TO PERFORM THE JOB OR ACCIDENTALLY KNOCKED LOOSE, EVEN CONNECTED TO THE WRONG ITEM

INSURE YOUR COOLANT WAS REFILLED TO THE PROPER LEVEL TOO!

KEEP US POSTED

THE MEDIC
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Sunday, October 5th, 2014 AT 7:57 PM
Tiny
JACOBANDNICKOLAS
  • EXPERT
It sounds like a misfire. Has the check engine light come on?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
+1
Sunday, October 5th, 2014 AT 8:44 PM
Tiny
AMBERNICOLE89
  • MEMBER
No it hasn't the only thing different then before we changed the thermostat is the crazy shaking
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Sunday, October 5th, 2014 AT 8:46 PM
Tiny
AMBERNICOLE89
  • MEMBER
He's re-checking everything now hopefully it's just he forgot to re connect something like u said or connected it wrong
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Sunday, October 5th, 2014 AT 8:48 PM
Tiny
JACOBANDNICKOLAS
  • EXPERT
Let me know what you find. It could be a vacuum hose damaged or disconnected. I see no reason he would have removed plug wires. However, I question if the crank shaft sensor may have been damaged by coolant. Let me know what is found.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, October 7th, 2014 AT 5:15 AM
Tiny
AMBERNICOLE89
  • MEMBER
Thank you guys we were able to find the problem the gasket under the thing that say 4.0 (all I herd the cashier at oreilys say its something oil intake sorry don't know the name)was damaged so we replaced it and it's working great thank you for all the help
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, October 7th, 2014 AT 8:31 AM
Tiny
JACOBANDNICKOLAS
  • EXPERT
Not sure how that was damaged, but I'm glad it's running well for you. Take care and let us know if you have questions in the future.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, October 7th, 2014 AT 8:42 AM
Tiny
AMBERNICOLE89
  • MEMBER
Ok have another question now my car won't start just pu a brand now battery in it yesterday
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, October 7th, 2014 AT 11:35 AM
Tiny
JACOBANDNICKOLAS
  • EXPERT
You're not having good luck. Tell me, does the starter engage and crank the engine? Also, do other electrical components work? Are the battery terminals clean and tight, free of corrosion?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, October 7th, 2014 AT 4:44 PM

Please login or register to post a reply.

Recommended Guides