1992 Acura Legend I cant see how fast iM going!

Tiny
ANDI12
  • MEMBER
  • 1992 ACURA LEGEND
Electrical problem
1992 Acura Legend Front Wheel Drive Automatic 135xxx miles

Sometimes my speedometer goes crazy, Example- up to 100 and im only going 40 or sometimes its zero

Is this Even a Electrical Problem?
Do you
have the same problem?
Yes
No
Wednesday, November 19th, 2008 AT 1:25 PM

1 Reply

Tiny
DAVE H
  • EXPERT
Speed sensor

Legend
Verify fuse No. 22 in underdash fuse block is okay. Speed sensor is located next to oil filter. Unplug 3-pin connector from speed sensor.
Using an ohmmeter, check for continuity between Green/White wire and ground. See Fig. 4. If continuity exists, go to next step. If continuity does not exist, repair open between speed sensor and ECU ground. ECU ground is located next to throttle body.
Fig. 4: Testing Vehicle Speed Sensor (Legend)
Courtesy of AMERICAN HONDA MOTOR CO, INC.
With ignition on, measure voltage between Black/Yellow wire and ground. If battery voltage is present, go to next step. If battery voltage is not present, repair open in Black/Yellow wire between speed sensor and underdash fuse box.
Measure voltage between Yellow/Red wire and ground. If voltage is about 5 volts, go to next step. If voltage is not about 5 volts, repair short to ground in Yellow/Red wire.
Reconnect wiring to speed sensor. Raise and support vehicle. Connect voltmeter between sensor connector Yellow/Red wire and ground. With ignition on and transaxle in Neutral, block one front wheel and slowly rotate other front wheel. Voltage should pulse between zero and 5 volts. If voltage does not pulse between zero and 5 volts, replace speed sensor.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Saturday, November 22nd, 2008 AT 6:27 PM

Please login or register to post a reply.

Recommended Guides