A/C was kicking on and off, now does not want to kick on at all

Tiny
RV3MAKER
  • MEMBER
  • 2006 HONDA RIDGELINE
  • 3.8L
  • V6
  • FWD
  • AUTOMATIC
  • 173,000 MILES
Last year I had the high pressure vapor line leak. I believe it is because I used some fill and later found our it had green gunk in it. My bad. I replaced the line, pulled the condenser, drained the green crap out, replaced the drier element in the condenser, added the proper oil kind and amount and proper amount of coolant and it worked great for the last year. This spring it started not working, then would kick on and work fine. It was working for several weeks straight, just fine after it got warmer... I went on vacation for a week and came back and it has only worked 1-2 times since. Compressor kicked on and seemed to be dragging a bit. I do not believe the compressor has kicked on in some time. A pressure check of the system today shows low side at 110-120 psi fluctuated a bit but steady at 120 when hot. High side is rock steady at 125 psi. Not sure where to start on this... I don't want to just assume the compressor and spend that money. I have the Ridgeline manual and I am going to start going through it. Any suggestions on where to start?
Do you
have the same problem?
Yes
No
Friday, July 4th, 2014 AT 12:35 PM

2 Replies

Tiny
HMAC300
  • EXPERT
Your compressor isn't working so check to see if the fuses and relay s are good switch with a like relay. If this doesn't work then have it scanned because it may be one of themodules that run this. I am assuming this is manual a/c if it's auto temp where you set the tem p then have it scanned as it could be anything.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Friday, July 4th, 2014 AT 1:05 PM
Tiny
RV3MAKER
  • MEMBER
I will get it scanned and check the codes as it is a temp set/auto system. Thanks
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Friday, July 4th, 2014 AT 2:05 PM

Please login or register to post a reply.

Recommended Guides