The temprature is over the start sign although the engine is cold :Aveo 2007 korean made

Tiny
AHMEDNOUR
  • MEMBER
  • 2007 CHEVROLET AVEO
  • 58,600 MILES
I have only problem in the engine temprature sign only in the start of the engine on the morning "cold engine" the sign is above the start point not below the sign although the enigne is just started on the morning and every thing is fine after the engine get warm, the sign of temperature not exceeding the middle, and the engine in normal voice with not high RPM, I went to service to fix the problem but they told me nothing in my car? And they checked the engine when it warm only, what can I do?
Do you
have the same problem?
Yes
No
Thursday, January 26th, 2012 AT 9:24 PM

5 Replies

Tiny
RASMATAZ
  • MEMBER
Have the coolant temperature sensor checked and tested-start here
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Friday, January 27th, 2012 AT 12:01 AM
Tiny
AHMEDNOUR
  • MEMBER
No but how can I check it by myself?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Friday, January 27th, 2012 AT 6:08 AM
Tiny
RASMATAZ
  • MEMBER
You need a multimeter to check its hot and cold resistances
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Friday, January 27th, 2012 AT 6:12 AM
Tiny
AHMEDNOUR
  • MEMBER
They checked the sensor in service center and they replied the sensor is good, actually this problem appear after I changed the 02 oxygen sensor and it's appear only when the engine cold.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Friday, January 27th, 2012 AT 6:46 AM
Tiny
RASMATAZ
  • MEMBER
Replace the thermostat and see what happens
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Friday, January 27th, 2012 AT 8:35 AM

Please login or register to post a reply.

Recommended Guides