2004 Vitara 2.5l No signal to #2 coil from ECM

Tiny
CNCGURU7777
  • MEMBER
  • 2004 SUZUKI VITARA
  • 6 CYL
  • 2WD
  • AUTOMATIC
  • 155,000 MILES
2004 vitara 2.5l No signal to #2 coil from ECM? Coil checks ok. Wire checked for continuity from coil to ECM is ok. All other cylinders firing properly except for #2 which has no signal. HELP?
Do you
have the same problem?
Yes
No
Saturday, May 7th, 2011 AT 1:00 PM

4 Replies

Tiny
RASMATAZ
  • MEMBER
Check and test the camshaft and crankshaft positioning sensors
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Saturday, May 7th, 2011 AT 8:37 PM
Tiny
CNCGURU7777
  • MEMBER
Thank you for your response. You are Awesome! I really appreciate that! Did CMP and CRK checks that early saturday morning. Want to tell you what I left out in my initial search. DTC's 135, 155, 161, 302, 141 and 1510 came up while searching DTC'S. Just in case they could be a culprit of my problem. I cleared all DTC'S and ran engine for a few minutes and received PO133, PO155 and PO302. Which I know exactly what they represent as you do. So I replaced both bank1 and bank 2 upstream O2. Sensors. I then checked for signal to #2 again and got nothing. Swapped coils with #4 and still nothing. So I went on to check all cylinders for signal. No problems with the other 5 cylinders. Then I went to ECM and unplugged line to #2. Checked for continuity between ECM plug and coil plug and it checks ok. Also checked for short to ground. It checks ok. I still get all three DTC's. Guessing that the excess fuel is tripping both banks because of #2 not firing. Not sure? Do you agree or not? I then pulled ECM plug and checked the CKP Sensor for ohms check. It's at.630 ohms. Then plugged back in and disconnected plug at CKP. Checked sensor at.630 ohms also. Then went to EMC and disconnected plug and turned key on and checked for 12volts and 5 volts according to the book. Which is a Grand Vitara. Not a Vitara. I could not find a Vitara book by the way. IF you know where to get. Please send a link. Thanks!
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Sunday, May 8th, 2011 AT 10:30 AM
Tiny
CNCGURU7777
  • MEMBER
Forgot to add. MIL light does not come on at all. Have not done any checks for this yet.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Sunday, May 8th, 2011 AT 10:54 AM
Tiny
CNCGURU7777
  • MEMBER
Also forgot to say that the last check relates to the CMP sensor.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Sunday, May 8th, 2011 AT 11:01 AM

Please login or register to post a reply.

Recommended Guides