WHY POWER HAS GONE OUT TO EVERYTHING EXCEPT FRNT WIPERS AND SPEED/ODOMETER?

2003 Chevrolet Trailblazer

Tiny

rtice10

September, 18, 2012 AT 10:55 AM

Have an 03 chev trailblazer ext inline 6, has lost all electrical power inside except odom/speedometer and wipers, windows/locks a/c radio, dvd etc. All out, fuses are not blown and relays are fine at both boxes, what else would cause this? Think it happend to pryor owner as fuses had been replaced with ones of higher amperage.

FOUND 132 RELATED QUESTIONS

6 Answers

Tiny

ASEMaster6371

September, 18, 2012 AT 11:13 AM

First, put fuses back with correct amperage.

Is there power at the fuse box to the fuses?

Roy

Tiny

KHLow2008

September, 18, 2012 AT 11:14 AM

" has lost all electrical power inside except odom/speedometer and wipers, windows/locks a/c radio, dvd etc. All out, "

Your question overlapped at the above so I need to know exactly what are working and what are not.

Tiny

rtice10

September, 18, 2012 AT 2:26 PM

KHLow2008, thanks for your help, the trailblazer has power everything doors/windows, seats/mirrors, dual climate front and rear, dvd, etc. NOTHING works, NO power to anything. The only things that DO work are the drivers gauges, speedometer, odometer, fuel, tach, oil pressure and battery all fine. The gauges would also illuminate when headlights turned on but they too quit working last night. Again fuses and relays are fine.

Tiny

KHLow2008

September, 18, 2012 AT 2:37 PM

You mean your vehicle is equipped with those accessories and none of them work or you have tested them for power supply which are available but they can't work?
Do the headlights work when turned on?
Is the horn working?
Is the A/C blower motor working?
Are you able to crank or start engine?
Have you checked the battery connections, especially the ground cable between battery negative terminal and transmission/engine?

Tiny

KHLow2008

September, 18, 2012 AT 2:38 PM

Have you tried checking for trouble codes?

Tiny

rtice10

September, 18, 2012 AT 2:59 PM

ASEMaster, will replace fuses back to correct amps (since I bought all new ones before I even checked old ones anyway). Have power at box underhood, will check box under seat to be sure, just assumed it did. Will let u know if thats it, but feel free to let me know what I should troubleshoot next! Any input is greatly appreciated!

Please login or register to post a reply.

Windshield Wiper Replacement Ford Explorer
Windshield Wiper Blade Replacement Mercedes
Wiper Blade Replacement Chevrolet Camaro
Windshield Wiper Blade Replacement Ford F-250
Windshield Wiper Replacement
Wiper Blade Replacement Toyota Tundra
Windshield Wiper Blade Replacement Volkswagen
Wiper Blade Replacement GMC Yukon