RAN FINE WENT IN STORE AND WHEN I CAME OUT CAR ...

  • Tiny
  • Supasmooth76
  • 2003 CHEVROLET SUBURBAN
  • 170,000 MILES

Ran fine, went in store and when I came out car started but ran rough for a minute then died. I listened for fuel pump and it didn't come on. I replaced the pump and filter and still won't start. I borrowed a code reader and it had p0300. Rented a fuel pressure gauge and it didn't register any pressure. I hooked it up before and after the fuel filter with no reading but when I unhooked the fuel lines fuel comes out at a decent rate. I checked fuses and grounds and all were good. When I try and look online there is a dozen things people say it could be. I'm looking for a priority order of things it could be. Any help is greatly appreciated. Thank you in advance.

Do you
have the same problem?
Yes
No
Monday, November 26th, 2012 AT 2:28 AM

4 Replies

  • Tiny
  • ASEMaster6371
  • EXPERT
  • 25,554 POSTS

Check for power to the pump. The original pump may have blown the fuse as well.

Roy

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, November 26th, 2012 AT 3:16 AM
  • Tiny
  • Supasmooth76
  • MEMBER

Thanks for the response. There is power to the pump, I haven't checked with a meter but it pumps fuel up to the pressure regulator but dies after a few seconds.

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, November 26th, 2012 AT 4:13 AM
  • Tiny
  • ASEMaster6371
  • EXPERT
  • 25,554 POSTS

What is the exact pressure?

Roy

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, November 26th, 2012 AT 11:55 AM
  • Tiny
  • Supasmooth76
  • MEMBER

It registered zero on the gauge. When hooked up to the pressure relief valve it won't jump up to 5 psi when cracking the key but fall back to zero after a second but what confuses me is fuel would pump out if I unhooked the line.

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, November 26th, 2012 AT 2:45 PM

Please login or register to post a reply.

Other Fuel System Line Location Questions