Wipers stop in up position when on delay

Tiny
OLD.N.BOLD
  • MEMBER
  • 2003 CHEVROLET IMPALA
  • 6 CYL
  • FWD
  • AUTOMATIC
  • 93,223 MILES
After I replaced the wiper motor on 2003 chevy impala the wipers
stopin up position
when on delay.
did I do some-
thing wrong when
reconnecting the
wiper linkages?
Do you
have the same problem?
Yes
No
Tuesday, December 14th, 2010 AT 6:19 PM

6 Replies

Tiny
JACOBANDNICKOLAS
  • EXPERT
Does this only happen on the dalay setting? Do they park where they should when you have them turned off?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
+1
Tuesday, December 14th, 2010 AT 7:01 PM
Tiny
OLD.N.BOLD
  • MEMBER
Yes, when on delay the wipers stop in up position(straight up&down in middle of wind-
sheild)when all other cars the wipers delay in down position. They seem to park where
they should when turned off. Another sympton is that the linkage from wiper motor arm
keeps popping off at times but at times is stays on for weeks.I replaced this wiper
motor probably 2-3years ago & it has popped off probably 10-15 times. Now this last
time it popped off(Monday)i reconnected it & when I put wiper blade arms on & turn
on wipers the passenger side works but the drivers side looks to go the wrong way or
something. Does the motor have to be in certain possition along with wipers?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, December 15th, 2010 AT 2:44 PM
Tiny
OLD.N.BOLD
  • MEMBER
I am waiting for your answer.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, December 15th, 2010 AT 6:19 PM
Tiny
JACOBANDNICKOLAS
  • EXPERT
Well, the wiper motor has to be in the park position when the wipers need to be installed. However, based on your desctiption, it sounds like there is a problem with the linkage. The wipers shouldn't try to fight one another. Have you checked the linkage?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, December 16th, 2010 AT 9:11 PM
Tiny
OLD.N.BOLD
  • MEMBER
Incase u did not get my email yesterday, I couldn't wait any longer 4 ur reply so Wed-
nesday I removed all of it 2 replace the board&look it all over. Made some calls 4
pricing & found out that motor has lifetime warranty so I swapped it, carefully re-
connected linkages&wiper arms. It is now working correctly. Thanx 4 ur time
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Friday, December 17th, 2010 AT 2:27 PM
Tiny
JACOBANDNICKOLAS
  • EXPERT
I'm sorry I didn't get back sooner. I try to get to my emails as often as possible. Regardless, I'm glad it's fixed.

I hope you have a good Christmas, and thanks for using 2carpros. Com.

Joe
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Friday, December 17th, 2010 AT 7:50 PM

Please login or register to post a reply.

Recommended Guides