Service wrench light and radiator

Tiny
X2006NZL
  • MEMBER
  • 2002 SATURN VUE
I have an 02 Saturn Vue with 2 problems,
1. The service wrench light comes on after a few seconds of being put in gear, scanned get code C3895 which is a chassis code.
2. The radiator fan turns on normally when it is suppose to but once its running it does not shut off on it's own, have to cycle the key to get it to turn off
Do you
have the same problem?
Yes
No
Wednesday, May 16th, 2012 AT 11:12 AM

15 Replies

Tiny
SATURNTECH9
  • EXPERT
Does the radiator fan when it wont shut off run on the highest setting?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, May 16th, 2012 AT 3:56 PM
Tiny
X2006NZL
  • MEMBER
Hello yes it does its a first generation early vue so it only has one speed, it has the relay and the 40 amp fuse. Comes on when it is suppose to but doesn't shut off when it is suppose to, only way to get it shut off once running is to key cycle
thanks
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, May 16th, 2012 AT 4:16 PM
Tiny
SATURNTECH9
  • EXPERT
I cant find the code you listed for that vue are you sure its a C3895
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, May 16th, 2012 AT 4:40 PM
Tiny
SATURNTECH9
  • EXPERT
Also what size engine do you have?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, May 16th, 2012 AT 4:43 PM
Tiny
X2006NZL
  • MEMBER
Yes it's a 3.0L V6 AWD, my scanner scans it up a a manufacturer specific code, maybe gm only has access to it.
Thanks
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, May 16th, 2012 AT 7:07 PM
Tiny
SATURNTECH9
  • EXPERT
I have to say no dice on that theroy ethier I just looked in my factory vue service manuals I got when I went to vue factory training. Its not listed in any of my manuals.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, May 17th, 2012 AT 1:54 AM
Tiny
X2006NZL
  • MEMBER
Alright thanks so any idea what this could be everything appears to be fine except for the fan shutting off on its own and the service wrench light coming on after a few seconds in gear, I thought it may have been a bulb so I change all the cluster bulbs thanks i'm using a innova 3140 scanner maybe the c3895 code its showing when I goto manufacturer specific and current mil is false?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, May 17th, 2012 AT 2:03 AM
Tiny
X2006NZL
  • MEMBER
Also have you ever encountered a vue with this issue if so what was the issue loose wire?
Thanks for your help
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, May 17th, 2012 AT 2:06 AM
Tiny
SATURNTECH9
  • EXPERT
I would say its miss reading codes if I cant find it on mitchel ondemand or my factory shop manual. Try a different code reader.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, May 17th, 2012 AT 2:08 AM
Tiny
SATURNTECH9
  • EXPERT
Never seen the fans stay on in a vue but on the L seris saturns tons of them and it was fan relays sticking. The most common loose connections I have seen on those is when you open the under hood fuse box. You will see some 7mm bolts those hold the connectors in the fuse box tight. See if there loose?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, May 17th, 2012 AT 2:12 AM
Tiny
X2006NZL
  • MEMBER
Thanks will check, also I noticed the cooling fan relay does get quite hot once the fan keeps on running I tried swapping out the relay with the rear defroster and it didn't make a difference and fuse appears to be fine, also someone suggested ecm but if it was the ecm it would throw dtc codes as well? Thanks
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, May 17th, 2012 AT 2:18 AM
Tiny
SATURNTECH9
  • EXPERT
Honestly most the bad ecms I have replaced didnt have codes to tell there were bad. When bcms ecms etc go bad they usually dont tell on themselves.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, May 17th, 2012 AT 4:11 AM
Tiny
SATURNTECH9
  • EXPERT
Also the relay will get hot after the fan has been running for a while if its good or bad.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, May 17th, 2012 AT 4:37 AM
Tiny
X2006NZL
  • MEMBER
Alright thanks checked the three bolts in the fuse box, all are tight, so could it be a bad relay even though it turns on when it is suppose to but doesn't turn off when it is suppose to doesn't turn off when it cools off, or when I turn the defroster mode on and off. Any ideas my live data shows the ect gets to 188degrees F but does not turn the fan off unless key cycling.
Thanks
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, May 17th, 2012 AT 1:11 PM
Tiny
SATURNTECH9
  • EXPERT
What temp doe the fan turn on at?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, May 17th, 2012 AT 3:07 PM

Please login or register to post a reply.

Recommended Guides