Cylinder 4 misfire wont go away! 2.4 twin CAM

Tiny
MATERROCK33
  • MEMBER
  • 2001 PONTIAC GRAND AM
  • 164 MILES
Always cylinder 4. Replaced spark plugs, boots, coil packs, tested injectors and everything is fine. Tried flipping the coil packs and tried switching plugs around, the miss stays on 4. There is also a lot of oil leaked and pooled in by the plugs. Any ideas?
Do you
have the same problem?
Yes
No
Thursday, March 8th, 2012 AT 6:19 AM

17 Replies

Tiny
FIXITMR
  • MEMBER
What about switching injectors? Have you done compression test.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
+1
Thursday, March 8th, 2012 AT 6:59 AM
Tiny
MATERROCK33
  • MEMBER
Was told because injectors ohmed out fine, it wouldn't make a difference to move them. Should I still try it?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, March 8th, 2012 AT 7:03 AM
Tiny
MATERROCK33
  • MEMBER
For the oil in there, do I need to replace the valve cover/cam cover? Or is there a simpler or easier reason and way to fix?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, March 8th, 2012 AT 7:08 AM
Tiny
FIXITMR
  • MEMBER
New gaskets? Or silicone it?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, March 8th, 2012 AT 7:27 AM
Tiny
WRENCHTECH
  • EXPERT
Replace the white coil housing.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, March 8th, 2012 AT 11:52 AM
Tiny
MATERROCK33
  • MEMBER
Thanks, I'll try that & let you know.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Friday, March 9th, 2012 AT 4:00 PM
Tiny
MATERROCK33
  • MEMBER
Did a compression test. 160 on cylinders 1 and 4 and around 170-172 cylinders 2 and 3. Still only mifiring on 4.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, March 14th, 2012 AT 12:36 AM
Tiny
WRENCHTECH
  • EXPERT
Did you replace the coil housing?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, March 14th, 2012 AT 7:00 PM
Tiny
MATERROCK33
  • MEMBER
Yes. But how is that related to the low compression?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, March 14th, 2012 AT 7:17 PM
Tiny
WRENCHTECH
  • EXPERT
I don't see any low compression.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, March 14th, 2012 AT 7:25 PM
Tiny
MATERROCK33
  • MEMBER
It's ok that there's 10psi difference?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, March 14th, 2012 AT 7:38 PM
Tiny
FIXITMR
  • MEMBER
On these motors I have seen blown head gaskets between adjacent cylinders. If you keep driving it. It should get worse.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, March 15th, 2012 AT 5:13 PM
Tiny
FIXITMR
  • MEMBER
Oops. Dont look like your adjacent cylinders are mixing. I read it wrong.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, March 15th, 2012 AT 6:29 PM
Tiny
MATERROCK33
  • MEMBER
No additional repairs have been made but driving down the road today my CEL turned off. Fluke?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Friday, March 16th, 2012 AT 1:18 AM
Tiny
MATERROCK33
  • MEMBER
Must have been because it came back on today! I'm really at a loss of words with this car.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Friday, March 16th, 2012 AT 3:39 PM
Tiny
MATERROCK33
  • MEMBER
Ok guys, I've replaced everything. Plugs, boots, coil packs, housing and now a fuel filter. It started without a miss but it's back again! I'm running out of things to change. Any other ideas?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Sunday, March 18th, 2012 AT 4:37 AM
Tiny
WRENCHTECH
  • EXPERT
Following this thread it doesn't appear you have ever tried replacing or moving the injectors. If you can isolate which cylinder is missing, then the injectors are what you should be looking at now.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Sunday, March 18th, 2012 AT 11:59 AM

Please login or register to post a reply.

Recommended Guides