306hdi cutting out on acceleration

Tiny
T1LISSA
  • MEMBER
  • 2000 PEUGEOT 306
  • FWD
  • MANUAL
  • 86,000 MILES
Hi, I need help,
recently bought a 306 hdi 2.0 x reg (2000)
when driven steady by only just putttin foot on accelerator car drives fine but when pressed a little harder engine just cuts off. If I turn ignition off for 3 seconds for relay to reset it starts fine and drives but soon as I accelerate it happens again,
its had a new
hp pump
lp pump
fuel pressure sensor
airflow sensor
fuel filter
i had it on a diagnosticmachine it said 2 unknow faults air flow sensor and fuel pressure sensor (these were changed after dianostic)
if anyone could help id really appreciate it thanks paul
Do you
have the same problem?
Yes
No
Monday, December 6th, 2010 AT 11:39 PM

8 Replies

Tiny
MHPAUTOS
  • EXPERT
Have the main loom checked for any damage, if it was repaired after a smash, the loom may be still damaged and earthing, this is often the case on cheap smash repairs.

Mark (mhpautos)
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, December 7th, 2010 AT 12:02 PM
Tiny
T1LISSA
  • MEMBER
Hi mark thanks for the reply, I think it has had a front end smash as the grille bonnet and bumper are a different colour inside what would you suggest would be the best way to check the loom thanks for the help paul
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, December 7th, 2010 AT 6:29 PM
Tiny
MHPAUTOS
  • EXPERT
The only way to do this is to do a continuity test back to the ECU of any suspect sensor, but first just have a close inspection along the loom looking for signs of any damage or chaffing.

Mark (mhpautos)
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, December 8th, 2010 AT 2:15 AM
Tiny
T1LISSA
  • MEMBER
Hi mark ive had a look at the wireing I found a wire which was bare I repaired that but still the same, I cant see any other damage il have to have a continuity test done, I dont know if this will help but our street is icy and today I could wheel spin up the street with foot fully down in every gear and didnt cut out but soon as I got on a flat road soon as I put the foot down it cuts out again thanks paul
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, December 8th, 2010 AT 4:52 PM
Tiny
T1LISSA
  • MEMBER
Ive also noticed today a couple of times when the car has been flat cold it will accelerate fully for approx 1mile then start cutting out, also the boost gauge is flying round to 30psi whenit will accelerate fully could a dodgy actuator be at fault or possibly the previous owner been messing with it?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, December 8th, 2010 AT 6:52 PM
Tiny
MHPAUTOS
  • EXPERT
Have you checked fuel pressure and filters, is it like it is starving for fuel? Or more electrical drop out?

Mark (mhpautos)
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, December 9th, 2010 AT 2:21 AM
Tiny
T1LISSA
  • MEMBER
I've replaced fuel pressure sensor Fuel filter and both pumps, I haven't had the pressure tested yet. I did think it was fuel starvation to start with, when it cuts out no lights come on the dash just speedo and rev counter drop to zero the headlights and everything stays on until I turn ignition off and back on
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, December 9th, 2010 AT 7:34 AM
Tiny
MHPAUTOS
  • EXPERT
You still getting any codes? If so clear them and drive and re check codes and post any set.

Mark (mhpautos)
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, December 9th, 2010 AT 8:26 AM

Please login or register to post a reply.

Recommended Guides