I got a Acura 1

Tiny
CHRISTO1985
  • 2000 ACURA EL
  • 130,000 MILES

Hi I got a acura 1.6 el 2000 130000km to start it when it was cold I had to hold the gaz by cold weather and while I was driving on idle the idle was going up and down and if I was pressing the gaz just a bit it was bugging. And 2-3 after it wont start?I took a look at the fuel pump, the fuel filter the relay the spark, all fine
and no check engine light but Im not sure if I can hear the injector click open I need help thx

Do you
have the same problem?
Yes
No
Sunday, December 9th, 2012 AT 1:09 AM

4 Replies

Tiny
KHLOW2008
  • EXPERT
  • 41,974 POSTS

Problem should be with the idle control system and it could be the IAC is sticking. Ensure the coolant level is correct and the coolant hoses to the IAC are not clogged. The link below should be helpful. Clean the throttle body as well.

http://www.youtube.com/watch?v=tUkCCwqU3eU

Redjust the idling speed after cleaning. the idle adjust screw shoud be removed for cleaning as well. Before removal, turn in the screw fully until it contacts and note how much it is turned. After cleaning fully turn in the screw and back off the amount it previously was set prior to sdjustment if necessary.

Check for vacuum leakages if problem is not resolved.

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Sunday, December 9th, 2012 AT 9:06 AM
Tiny
CHRISTO1985
  • MEMBER

Ok I cant work on it today but I let u know as fast I I know if it work thx budy.

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Sunday, December 9th, 2012 AT 2:01 PM
Tiny
CHRISTO1985
  • MEMBER

Thx problem solve ! Thx again

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, December 12th, 2012 AT 4:53 AM
Tiny
KHLOW2008
  • EXPERT
  • 41,974 POSTS

You're welcome.

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, December 12th, 2012 AT 8:31 PM

Please login or register to post a reply.

Other Fuel System Pump Relay Questions