How do I fix my right tail light

Tiny
GREG WRENCH
  • 1999 CHEVROLET MONTE CARLO
  • 148,000 MILES

When I\'m using my left turn signal then apply my brake I don\'t have brake light right side. It only does it when making left turn. I have brake lights otherwise.

Do you
have the same problem?
Yes
No
Sunday, March 18th, 2012 AT 9:43 PM

6 Replies

Tiny
SATURNTECH9
  • EXPERT
  • 30,635 POSTS

Have you checked to make sure all the brake and turn signal bulbs are the correct ones?

Please consider a donation to help us answer more questions.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Sunday, March 18th, 2012 AT 10:13 PM
Tiny
GREG WRENCH
  • MEMBER

All lights, turn signals and break lights worked fine before this. I replaced turn arm. It was shorting everything out to where I didnt get break after I used the turn signal. Thats fixed now. I replaced brake switch too. No bulb change ever in two years since I got the car. Everything works fine except that.

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, March 19th, 2012 AT 12:03 AM
Tiny
SATURNTECH9
  • EXPERT
  • 30,635 POSTS

Your going to have to look and see if there are any wires melted or shorted together from the bad turn signal switch.

Please consider a donation to help us answer more questions.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, March 19th, 2012 AT 12:17 AM
Tiny
GREG WRENCH
  • MEMBER

From under the dash by the break? I haven't seen or smelled anything. I can check again. What about the contacts in the column under the steering lock disc? I didn't replace that when I replaced the turn arm.

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, March 19th, 2012 AT 12:33 AM
Tiny
SATURNTECH9
  • EXPERT
  • 30,635 POSTS

Why dont you check the ground circuit on the right side rear turn signal?It could be stealing the brake light ground causing it to shut off.

Please consider a donation to help us answer more questions.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, March 19th, 2012 AT 10:20 PM
Tiny
GREG WRENCH
  • MEMBER

OK. If not, do you think it may just be the turn signal switch? In my book it shows one main ground for both sides. I haven't located it yet. There is a ground going into the bulb. I found water in the lense that had come in through the insertion hole. (Bad seal)The bulb still works. All that had been fixed. No bad connection there. I didn't blow it out though. I will check it again. Would a little do it? I will check it.

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, March 20th, 2012 AT 2:19 AM

Please login or register to post a reply.

Related Running Light Questions

Help us by donating