Tiny
DAZRAS
  • MEMBER
  • 1997 LINCOLN CONTINENTAL
  • 135,000 MILES
Hi. After starting engine, it will run rough for a second then stall. I can get it started if I rev the engine right away and hold the pedal halfway down and the engine will run rough for about 30 seconds then it will be fine. This only happens after a hot soak of 30-45 minutes on warm or hot days. There's no vacuum leaks and the idle air valve was replaced recently. Thanks for the help!
Do you
have the same problem?
Yes
No
Friday, October 19th, 2012 AT 1:28 AM

5 Replies

Tiny
DAZRAS
  • MEMBER
I also forgot to mention there's no codes or check engine light. Thanks!
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Friday, October 19th, 2012 AT 1:32 AM
Tiny
RASMATAZ
  • MEMBER
Understand No code/s- Try cleaning out the EGR valve and also the MAF sensor with its cleaner and see what happens-recheck the IACV
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Friday, October 19th, 2012 AT 1:40 AM
Tiny
DAZRAS
  • MEMBER
How do I clean them out? Do I have to remove them from the engine first? Which cleaner do I use? Thanks!
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Friday, October 19th, 2012 AT 2:21 AM
Tiny
RASMATAZ
  • MEMBER
You have to remove the EGR valve and use solvent or Carb cleaner/bore brushes-clean out all the ports as for the MAF sensor -get an electronic cleaner or buy the MAF sensor cleaner
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Friday, October 19th, 2012 AT 8:41 AM
Tiny
ASEMASTER6371
  • EXPERT
I would also verify the fuel pressure.

Roy
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Friday, October 19th, 2012 AT 11:41 AM

Please login or register to post a reply.

Recommended Guides