A/C charged but hot air blowing within a week

Tiny
GONEMENTALLY2DAY
  • MEMBER
  • 1996 FORD EXPLORER
  • 6 CYL
  • 4WD
  • AUTOMATIC
  • 177,000 MILES
I had my a/c charged and oil added and it was blowing cold. Within the week (and halfway through a ten hour away trip) it had gone slowly from cold to hot air blowing. Should I just get a/c system replaced or is it just a leak? I hate to waste money to see if it's a leak and then find out it's the compressor. I can't do another summer of the a/c being out in the truck
Do you
have the same problem?
Yes
No
Tuesday, January 18th, 2011 AT 9:17 AM

5 Replies

Tiny
DR. HAGERTY
  • MEMBER
There is a leak somewhere and it could be the compressor. I would recommend a U/V dye in the oil to aid in pinpointing the source of the leak, in fact, that should have been done when the system was recharged.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, January 18th, 2011 AT 12:34 PM
Tiny
GONEMENTALLY2DAY
  • MEMBER
Thanks for the heads up:)
I will start checking how much that will cost and get it checked.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, January 18th, 2011 AT 12:41 PM
Tiny
DR. HAGERTY
  • MEMBER
And remember to add the dye, even when it is a new system, the dye is essential for leak detection (just my opinion)
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, January 18th, 2011 AT 1:35 PM
Tiny
GONEMENTALLY2DAY
  • MEMBER
Thanks:)
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, January 18th, 2011 AT 1:38 PM
Tiny
DR. HAGERTY
  • MEMBER
K
Was this
answer
helpful?
Yes
No
+1
Tuesday, January 18th, 2011 AT 2:41 PM

Please login or register to post a reply.

Recommended Guides