A/C problem 1996 Ford Aerostar 3.0L

Tiny
BOWIEBOWIE
  • 1996 FORD AEROSTAR
  • 6 CYL
  • 2WD
  • AUTOMATIC
  • 266,000 MILES

Just had the a/c worked on new parts and re-built compressor everything was working well and blowing cold. I had an idler pully go bad and my belt busted, I replaced the pulley and belt and now my a/c is not blowing cold. I checked fuses and they are good. What else should I check or what could be the problem? Thanks.

Do you
have the same problem?
Yes
No
Monday, August 15th, 2011 AT 1:08 AM

3 Replies

Tiny
ASEMASTER6371
  • EXPERT
  • 25,533 POSTS

The low pressure switch could either be turning off the system for low freon or could be bad. When the belt snapped, did it involve and wiring that you could see?

Roy

Please consider a donation to help us answer more questions.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, August 15th, 2011 AT 1:12 AM
Tiny
BOWIEBOWIE
  • MEMBER

No wiring that I could see. The idler pulley had a big chunck out of it and the sharp edge cut the belt. Now prior to that the a/c would stop blowing cold for a few seconds and then start blowing cold again. Now that I replaced the pully and belt it is not blowing cols at all.

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, August 15th, 2011 AT 1:32 AM
Tiny
ASEMASTER6371
  • EXPERT
  • 25,533 POSTS

You have a separate issue with the ac. Have it checked with a dye for leaks.

Roy

Please consider a donation to help us answer more questions.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, August 15th, 2011 AT 1:34 AM

Please login or register to post a reply.

Related Air Conditioner No Air Questions

Help us by donating