Ongoing Issues/Mystery with my Lexus es300 1994 please help

Tiny
LARRYYARB
  • MEMBER
  • 1995 LEXUS ES
  • 143 MILES
Lexus Es300, 94, 143k miles. I was having issues with my od light flashing and cel with my car. High rpms and hesitation. Replaced one speed sensor to the advice of a mechanic. No improvement.

Lexus Dealer said get another ecu.I recently changed out the ecu for a used one. The cel and od light came back on after a few hours. Tried resetting the ecu did not help. Getting codes: P0500 and P0720

What can I do?

thanks Larry
Do you
have the same problem?
Yes
No
Monday, March 5th, 2012 AT 1:52 PM

11 Replies

Tiny
LARRYYARB
  • MEMBER
Also, what parts do I need to replace?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, March 5th, 2012 AT 1:54 PM
Tiny
WRENCHTECH
  • EXPERT
The TCM has some transmission specific codes that need to be retrieved using a professional scan tool with trans software.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, March 5th, 2012 AT 1:55 PM
Tiny
LARRYYARB
  • MEMBER
Here are the codes they found.. Getting codes: P0500 and P0720. These were the same ones with the old Ecu
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, March 5th, 2012 AT 2:13 PM
Tiny
WRENCHTECH
  • EXPERT
Those are generic PCM codes. They are saying there is a problem with the output speed sensor circuit but the issue may not be the sensor itself and it needs to be troubleshooted further.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, March 5th, 2012 AT 2:19 PM
Tiny
LARRYYARB
  • MEMBER
The dealership told me to replace the dash cluster as well. They said to replace dash cluster and ecu at the same time to fix it. Does this make sense to you?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, March 5th, 2012 AT 5:03 PM
Tiny
WRENCHTECH
  • EXPERT
I couldn't tell you. They are the one's that tracked down the wiring diagram.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, March 5th, 2012 AT 5:51 PM
Tiny
LARRYYARB
  • MEMBER
I just dont understand how the communication btwn ecu and cluster could affect the shifting.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, March 5th, 2012 AT 6:03 PM
Tiny
LARRYYARB
  • MEMBER
I would be more likely to make a donation if I could get some probable causes to test out. Instead of I couldnt tell you
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, March 15th, 2012 AT 1:22 PM
Tiny
LARRYYARB
  • MEMBER
Ok, I replaced the dash cluster and pcm/ecu. Everything has been working fine but now the speedometer is not working. All the other gauges are working.

There are no cels either.

Did I get a bad ecu/pcm? Or bad dash cluster?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, March 28th, 2012 AT 12:27 PM
Tiny
WRENCHTECH
  • EXPERT
Any of that is possible or it could be a wiring or speed sensor problem too. It needs to be diagnosed properly to find out.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, March 28th, 2012 AT 12:30 PM
Tiny
LARRYYARB
  • MEMBER
I replaced the dash and ecu. The problem has come back. Still getting check engine light. Maybe I need a New ecu? I wonder if I got a bad ecu?

What do you thinK?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, April 4th, 2012 AT 1:24 AM

Please login or register to post a reply.

Recommended Guides