Tranny?

Tiny
CHEV_MAN00
  • MEMBER
  • 1995 CHRYSLER CONCORDE
  • 155 MILES
When I shift it to forward position, it takes about 5 seconds for the first to shift in. Otherwise it shifts fine during driving. What might be the reason for that? Also when the the engine has warmed up thats when it does it.
Do you
have the same problem?
Yes
No
Tuesday, October 11th, 2011 AT 6:11 PM

5 Replies

Tiny
ASEMASTER6371
  • EXPERT
The filter may be clogged in the pan. If it has been serviced, it may have a very hard seal in the front clutch drum delaying the application.

Roy
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, October 11th, 2011 AT 6:37 PM
Tiny
CHEV_MAN00
  • MEMBER
Hello I recently replaced the filter and the seal you are talking about where is that located?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, October 11th, 2011 AT 7:29 PM
Tiny
ASEMASTER6371
  • EXPERT
Internal in the trans. The unit must be removed and dis assembled.

This is best left to a trans shop.

Roy
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, October 11th, 2011 AT 7:37 PM
Tiny
CHEV_MAN00
  • MEMBER
Ok thank you I was also wondering does my car have a vacuum modulator?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, October 11th, 2011 AT 7:39 PM
Tiny
ASEMASTER6371
  • EXPERT
It may on the passenger side toward the back of the trans. I believe it is an FX trans. It has been a long time since I have done one of them

even if there is, it would not cause the issue. The modulator regulates shifting according to load.

Roy
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, October 11th, 2011 AT 7:49 PM

Please login or register to post a reply.

Sponsored links