1995 Cadillac El Dorado car hesitates at acceleration

Tiny
MARIO369
  • MEMBER
  • 1995 CADILLAC EL DORADO
  • 4.6L
  • V8
  • FWD
  • AUTOMATIC
  • 187,000 MILES
The car hesitates at acceleration everytime I put it on drive. If im at a stop, or light it will hesitate when stepping on gas. It drives fine on reverse, in neutral or in park. But im in drive and it does hesitates when accel but less when I hit gas real slow when im barely pressing on it. This has been happening for a while now and well I rather not drive it like that, I feel like im gonna get hit. So plzzz any would be realy appreciated since the mechanics I taken it to have told me that theres nothing they see.
Do you
have the same problem?
Yes
No
Saturday, May 23rd, 2015 AT 8:51 AM

8 Replies

Tiny
HMAC300
  • EXPERT
Try cleaning throttle plate on both sides and iac hole with choke cleaner then check fuel pressure with a gauge
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Saturday, May 23rd, 2015 AT 10:26 AM
Tiny
MARIO369
  • MEMBER
I have cleaned all the throttle body but it still does the same thing. It was dong this hesitation when I drove around and reached bout 200 degrees and up. But now its doing it just after starting the car and putting it on drive, right now in parking the rpm is going up and down like its accelerating on its own. It started doing this after I replaced idle speed control motor. I havent checked the fuel pressure yet.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Saturday, May 23rd, 2015 AT 5:08 PM
Tiny
HMAC300
  • EXPERT
Pull idle speed motor and set plunger to one inch from base then drive over 40 mph see if that fixes it. If not scan for codes.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Sunday, May 24th, 2015 AT 8:11 AM
Tiny
MARIO369
  • MEMBER
Only code that sometimes comes on is code p032 which I have replaced 3 times but still coming back. It only comes while I have foot on brake and car on drive and car jumps and pulls like it stuck idk what exactly
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Sunday, May 24th, 2015 AT 10:45 AM
Tiny
HMAC300
  • EXPERT
That is a map sensor problem which can be a vacuum leak, short in wiring to pcm etc. A pro should really diagnose this as it may be a couple other sensors causing the code as well.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Sunday, May 24th, 2015 AT 2:02 PM
Tiny
MARIO369
  • MEMBER
They have dignosed it and told me that the green wire was brittle. They told me to take it to an electrical shop. But I want to know if this would be able to cause the car to act like this? Do you think I could replace the harness? Thanks for the help
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Sunday, May 24th, 2015 AT 4:00 PM
Tiny
HMAC300
  • EXPERT
If the wire is brittle replace it where it's not and fix it make sure to correct connector pin. I can offer no other suggestions or comments.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Sunday, May 24th, 2015 AT 4:24 PM
Tiny
ERNESTO MEN
  • MEMBER
Check your transmission input speed sensor , that the problem. Am surrounded had similar problem.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, September 17th, 2015 AT 4:30 AM

Please login or register to post a reply.

Recommended Guides