350TBI engine

Tiny
TRISTANBOYD
  • 1994 CHEVROLET SILVERADO
  • 142,000 MILES

350TBI engine.

The truck's idle is a little rough but not bad. Driving the truck at 45mph or slower is not a problem as long as we are easy on the pedal. If we try to give it gas as to pull into traffic or drive any faster that 45ish, it sputters and bucks and seems to be missing severely. It has no power really. We have already changed the ECT sensor and tried a few different MAP sensors with no luck. We test the TPS with a multimeter and it appears to be functioning properly and now we are at a loss. Gas mileage is bad, no power and its occasionally smoking black.

Do you
have the same problem?
Yes
No
Sunday, January 13th, 2013 AT 8:03 PM

5 Replies

Tiny
ASEMASTER6371
  • EXPERT
  • 25,554 POSTS

I bet you have a bad cat converter.

Have the back pressure checked.

Roy

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Sunday, January 13th, 2013 AT 8:45 PM
Tiny
TRISTANBOYD
  • MEMBER

Forgot to mention, there is no cat on this truck.

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Sunday, January 13th, 2013 AT 11:38 PM
Tiny
ASEMASTER6371
  • EXPERT
  • 25,554 POSTS

Ok, still look for exhaust restriction in the system

Roy

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, January 14th, 2013 AT 12:06 AM
Tiny
TRISTANBOYD
  • MEMBER

We couldn't find any restricitions in the exhaust. Free flowing and loud like always. Gotta love a catless system with flowmasters. Anywho, what would you suggest us trying next?

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, January 17th, 2013 AT 4:13 PM
Tiny
ASEMASTER6371
  • EXPERT
  • 25,554 POSTS

Lets start with basics. Compression, fuel pressure and spark.

Verify all 3 are good and we go from there

Roy

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, January 17th, 2013 AT 11:06 PM

Please login or register to post a reply.

Other Engine Low Power Questions