Is my MAF sensor bad

Tiny
AJKILPATRICK
  • 1993 FORD EXPLORER
  • 90,000 MILES

I have a 1993 ford explorer. I thought the MAF sensor was bad so I replaced it. This did not fix the problem. When I hit the gas pedal the vehicle does not respond and then dies. It also revs up irratically then dies. I need help, please.

Do you
have the same problem?
Yes
No
Thursday, August 9th, 2012 AT 1:29 AM

6 Replies

Tiny
SATURNTECH9
  • EXPERT
  • 30,270 POSTS

Any codes?Have you checked the fuel pressure?

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, August 9th, 2012 AT 1:50 AM
Tiny
AJKILPATRICK
  • MEMBER

Yes code 185. Fuel pressure is good. Also when I put a ground to the maf signal wire the truck starts idling normally?

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, August 9th, 2012 AT 2:16 AM
Tiny
AJKILPATRICK
  • MEMBER

Sorry code 157

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Friday, August 10th, 2012 AT 1:26 AM
Tiny
CAROLINACARCONNECTION
  • EXPERT
  • 68 POSTS

Well it sounds to me like you got a defective maf or your connector is bad. Check the connector really good make sure its making good contact. If it is take the maf back to the parts store and tell them its defective and get another one.

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Saturday, August 11th, 2012 AT 12:59 AM
Tiny
CAROLINACARCONNECTION
  • EXPERT
  • 68 POSTS

Code number 157 is a maf signal code by the way.

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Saturday, August 11th, 2012 AT 1:00 AM
Tiny
AJKILPATRICK
  • MEMBER

Got another one, it did not work either. Connectors are fine. I also checked the wire #14 at the pcm, should I change my pcm? Do you think that may fix it?

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, August 13th, 2012 AT 8:09 PM

Please login or register to post a reply.

Other Mass Air Flow Sensor MAF Replace/Remove Questions