No spark

Tiny
T-REX1995
  • MEMBER
  • 1989 MITSUBISHI PAJERO
  • 6 CYL
  • 4WD
  • AUTOMATIC
  • 260,000 MILES
Mate hopefully you can help me,
i have a 1989 nf v6 3.0lt 6g72 Pajero auto it has no spark or injector pulse
it has a new ecu I have tried different modules, coils, still no go & no power to the coil?
could it be the relay next to the ecu (P/N) E8T06571
Do you
have the same problem?
Yes
No
Thursday, June 30th, 2011 AT 8:38 AM

9 Replies

Tiny
MHPAUTOS
  • EXPERT
Have you any fault codes. Have you run a scan?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, June 30th, 2011 AT 10:49 AM
Tiny
KHLOW2008
  • EXPERT
Have you confirmed that there is no voltage to the ignition coils?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, June 30th, 2011 AT 2:36 PM
Tiny
T-REX1995
  • MEMBER
Thanks for the quick response to mhpautos & KHLow2008
i have a new ecu just plugged in and nothing presume no
codes are in it and yes I have check for power to the coil
and there is nothing at all what else should I be looking for
and what is the correct way to install new ECU
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, June 30th, 2011 AT 9:36 PM
Tiny
KHLOW2008
  • EXPERT
Ignition coil receives power from the ignition switch.

Check for broken wires and bad fuses.

When installing ECU, battery negative terminal should be disconnected.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, June 30th, 2011 AT 9:44 PM
Tiny
T-REX1995
  • MEMBER
I have checked all the fuses and with a digital muiltmeter bought from a auto shop have stripped wiring harness for assessment looks all good not getting spark or fuel pump. Power is to the injectors have tried swapping ecu's numerous times still no go where is the ignition switch is it next to the ecu with p/n e8t06571? It seems to be clicking and stuff when key engaged. I have had the dizzy tested tested like new from a auto sparky testesd with a (LED Light)
don't really no where else to look if I unplug the dizzy wiring then plug it back in I hear a quick pulse sound tested power to injectors
gives me 12volt if I put a test light in there it shows 0 weired no light shows if I put voltmenter and test light together in same spot
it kills the voltmenter reading STARTING TO TIP ME OFF THIS THING!
Was this
answer
helpful?
Yes
No
+1
Friday, July 1st, 2011 AT 1:34 AM
Tiny
T-REX1995
  • MEMBER
"O" and there is power to the coil and if I put voltmeter in when coil lead goes it still shows power
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Friday, July 1st, 2011 AT 1:35 AM
Tiny
KHLOW2008
  • EXPERT
Seems the distributor is faulty. When the distributor does not provide any sparks, the injectors would not be commenaded to pulse.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Friday, July 1st, 2011 AT 5:07 PM
Tiny
T-REX1995
  • MEMBER
Had the dristributor tested
IT TURNED OUT TO BE SUCH A LITTLE THING
IT WAS A FAULTY MPI RELAY NEXT TO THE ECU
AFTER ALL THE TROUBLE UNTAPING THE HARNESS
THAT MPI RELAY WAS THE PROBLEM I BRIDGED THE 2 SIDES
TOGETHER AND AWAY SHE WENT NOW UNBRIDGED IT AND WORKS
LIKE NORMAL WIERED AY SHOULD I REPLACE THE MPI RELAY? E8T06571
WONT GO SECOND HAND WILL GO NEW AND WHERE CAN I BUY THEM FROM AND
HOW MUCH YOU RECKON?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Friday, July 1st, 2011 AT 9:34 PM
Tiny
KHLOW2008
  • EXPERT
Prices varies so you need to ask locally. Most parts store should have it. If not, you can get it from the dealer.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Friday, July 1st, 2011 AT 9:47 PM

Please login or register to post a reply.

Recommended Guides